Mobilabonnemang

4G

Hallon mobilabonnemang

Halva priset de tre första månaderna!

Fria Samtal, Sms

Ingen Bindningstid
4-100 GB
Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla mobilabonnemang

Rabatt första månaderna!

Fria Sms & Samtal

Ingen Bindningstid
3-100
från 100 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Chili mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen Bindningstid
6 GB - obegränsat
från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Karma mobilabonnemang

Din ålder i rabatt i 2 månader!

Månadsvis

Ingen bindningstid
5-100 GB
från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Comviq mobilabonnemang


Fria Sms & Samtal

Ingen Bindningstid
3-40 GB
från 95 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tre mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindingstid
5-obegränsad GB
från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Halebop mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindningstid
2-40GB
från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Katshing mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindningstid
2-42 GB
Från 95 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor mobilabonnemang


Fria Sms & Samtal

Ingen bindningstid
3-obegränsad GB
från 219 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Att ha en mobiltelefon och använda sig av mobiltelefoni är för de flesta ungdomar, vuxna och äldre i Sverige en självklarhet idag. En del har inte ens en vanlig fast telefon hemma och andra skulle inte klara sig i jobbet utan mobiltelefon. Det finns mobiltelefoner med kontantkort och mobiltelefoner med abonnemang. Av dessa två är den andra varianten den som oftast förekommer och det finns en hel uppsjö av olika abonnemang på marknaden idag. De flesta över 18 år får teckna abonnemang, men det finns också abonnemang som går att använda om man är yngre, dock får en förälder eller liknande då stå på abonnemanget.

 

Jämför mobilabonnemang

För att hitta det som är bäst för dig är det bra om du jämför olika mobilabonnemang. Det gör du för att hitta det billigaste mobilabonnemanget som ger dig det du behöver för så lite månadskostnad som möjligt. Att använda mobiltelefoni behöver inte alls bli dyrt! På marknaden finns det idag mobilabonnemang som är inklusive och exklusive en telefon. Vad som är den bästa och billigaste lösningen för dig beror på vilka behov du har. Du bör därför ta reda på vilka de är innan du börjar jämföra olika abonnemang. Med rätt abonnemang fungerar din mobiltelefoni bra och blir därmed också en stor del av din vardag.

Samtal, mess och surf

De viktigaste sakerna att tänka över innan man skaffar sig ett abonnemang är hur mycket man ringer, messar och surfar. Om man ringer mycket och skickar många mess kan det vara bra att investera i ett abonnemang med fria samtal och sms. Då behöver man inte tänka på hur många samtal man har ringt den här månaden – alla ingår i månadsavgiften. 

När det kommer till surf kan det vara lite svårare att avgöra hur mycket man behöver. Det första som är bra att tänka på är hur ofta man är uppkopplad på ett WiFi-nätverk och hur ofta man är uppkopplad till 4G eller 3G. Surfpotten man har i sitt abonnemang används förstås inte när man är uppkopplad på ett WiFi, utan används endast när man använder mobilnätet. 

Hur mycket surf behövs? 

Hur mycket surf man behöver beror också på hur man använder sin telefon. Om man till exempel strömmar mycket musik behöver man inte lika mycket surf som om man strömmar mycket filmer och videor. Man brukar säga att det ungefär går åt 1 GB surf i timmen om man tittar på Netflix eller videor på Youtube. Om man istället strömmar musik från till exempel Spotify eller Apple Music drar det omkring 115 MB i timmen. Att skrolla en app som Instagram, som har mycket bilder och videor, drar ungefär 700 MB i timmen. 

Hur man använder sin telefon är alltså avgörande för hur mycket surf man behöver. Om man pendlar varje dag och tittar på ett avsnitt av en Netflix-serie på tåget behöver man kanske ett abonnemang med betydligt mer surf än om man bara brukar skrolla Facebook. 

Mobiloperatörer

Det finns en mängd olika mobiloperatörer på marknaden idag. Det finns de stora etablerade operatörerna som Telia, Telenor, Tre och Tele2. Sen finns det de många gånger virtuella lågprisoperatörerna som Hallon, Comviq, Vimla och Fello. 

 

Frågor och svar om mobilabonnemang

Vilket mobilabonnemang är billigast?

Det finns billiga mobilabonnemang med rabatt för studenter, barn och seniorer över 55. Om du inte kan ha ett sånt abonnemang rekommenderar vi Hallon och Vimla, de har riktigt billiga mobilabonnemang med bra villkor. Se hela vår topplista över de bästa mobilabonnemangen på vår sida.

Hur mycket kostar ett mobilabonnemang?

Ett mobilabonnemang kostar från 95 kronor i månaden och uppåt. Du kan hitta ännu billigare mobilabonnemang om du hoppar på ett bra erbjudande. Du hittar mobiloperatörer och aktuella erbjudanden i topplistan högst upp på vår sida.

Vad kostar en mobiltelefon i månaden?

För att kunna använda en mobiltelefon behöver du ett mobilabonnemang. Ett abonnemang kostar från 95 kronor i månaden. Du hittar operatörer och priser i listan högst upp på vår sida. En mobiltelefon kan köpas på avbetalning, då betalar du även av själva mobiltelefonen varje månad.

Vilket mobilabonnemang är bäst?

I topplistan högst upp på vår sida hittar du de bästa mobilabonnemangen just nu. Är du student, under 18 eller över 55? Då hittar du de bästa studentabonnemangen här, de bästa barnabonnemangen här och de bästa seniorabonnemangen här.

Hur får jag rabatt på mobilabonnemang?

Många mobiloperatörer har rabatter till nya kunder, du hittar aktuella rabatter i topplistan högst upp på vår sida. Operatörerna erbjuder allt från halva priset under de första månaderna till din ålder i rabatt.