Storytel

Storytel

Prova gratis i 30 dagar!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 179 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Storytel är ett svenskt ljudboks- och e-boksföretag som varit verksamt sen mitten på 00-talet. Idag är företaget ett av de populäraste på marknaden i Sverige. 

Storytel är en streamingtjänst för ljudböcker och e-böcker. Tjänsten går att använda via Storytel-appen som man kan ladda ner till sin smarta mobiltelefon eller surfplatta. Ljudböckerna strömmas i mp3-format och man kan välja att ladda ner böckerna på sin enhet så att man kan lyssna även när man är offline. 

Ljudboksföretaget är inte bara stort i Sverige. Storytel är även populärt i övriga Norden, och bland annat i Ryssland, Holland, Polen, sydkorea, Brasilien och Colombia. 

Storytels utbud

Storytel har ingått avtal med många av de stora förlagen i Sverige, vilket gör att de kan erbjuda i stort sett alla böcker som kommer ut som ljudböcker eller e-böcker på den svenska marknaden. I dag har de tusentals titlar – båda sprillans nya och äldre. Förutom böcker på svenska så har de även ett stort bibliotek av böcker på engelska. 

Böckerna i Storytels bibliotek delas in i praktiska kategorier. Man kan bland annat välja på att läsa deckare, erotik, klassiker, spänningsromaner, biografier, lyrik, historia, romaner, ungdomsböcker och barnböcker. Storytel tipsar även om de populäraste böckerna just nu, nya böcker och böcker som är utvalda av Storytels medarbetare. 

Storytel ger även ut egna böcker under förlaget Storyside. Storyside producerar bland annat ljudböcker av redan publicerade böcker för att bredda utbudet ytterligare på Storytel. 

Storytels abonnemang

Om man vill skaffa sig ett abonnemang hos Storytel finns det tre olika alternativ att välja på: Unlimited, Family och Family+. Vilket abonnemang man ska välja beror på hur många det är som ska använda tjänsten.

Unlimited

Unlimited är Storytels populäraste abonnemang. Abonnemanget ger tillgång till ett vuxen-konto och ett barn-konto. Med Unlimited får man tillgång till allt material på Storytel och man får lyssna och läsa precis hur mycket man vill. Man kan även spara ner ljudböcker eller e-böcker på sin enhet så att man kan lyssna och läsa när man inte har tillgång till internet.

Family

Om man vill ha tillgång till fler konton ska man välja Family. Family ger tillgång till två vuxen-konton och två barn-konton. Precis som med Unlimited så har man tillgång till allt utbud som Storytel har att erbjuda och man kan spara ner böcker på sin egen enhet för att lyssna eller läsa när man är offline. 

Family+

Family+ är lösningen för den stora familjen. Det här abonnemanget ger tre vuxen-konton och tre barn-konton. Man har tillgång till hela Storytels utbud och man kan spara ner böcker för att läsa eller lyssna när man inte har internet. 

Gratis i 30 dagar

Om man vill prova Storytel innan man slår till på ett abonnemang så kan man testa Unlimited helt gratis under 30 dagar. Under gratisperioden får man tillgång till allt som en betalande abonnent får tillgång till. Man får alltså lyssna och läsa precis hur mycket man vill och ta del av hela Storytels utbud. Gratisperioden går att avsluta precis när man vill – men om man tycker om tjänsten är det bara att fortsätta som betalande abonnent när de första 30 dagarna är slut. 

 

Frågor och svar om Storytel

Vad kostar Storytel?

Storytel har abonnemang som kostar från 179 kronor i månaden. Om du vill testa Sotytel erbjuder de en testperiod på 30 dagar helt utan kostnad. Läs mer via länken på vår sida.

Är Storytel gratis?

Storytel erbjuder alla nya kunder 30 dagar gratis tillgång till deras bibliotek av ljudböcker och e-böcker. Efter gratisperioden kostar Storytel från 179 kronor i månaden. Du kan säga upp tjänsten när du vill. Läs mer om Storytel på vår sida.

Vad har Storytel för abonnemang?

Sotrytel har abonnemangen Unlimited, Family och Family+. Unlimited fungerar för ett vuxen-konto och ett barn-konto. Family ger dig två vuxen-konton och två barn-konton, och Family+ ger dig tre vuxen-konton och tre barn-konton.

Är Storytel svenskt?

Ja, Storytel är ett svenskt bolag. Storytel bildades 2005 under namnet Bokilur. De bytte senare namn till det mer internationellt gångbara Storytel.

Har Storytel studentrabatt?

Ja, Storytel har studentrabatt. Som student får du halva priset på abonnemanget Unlimited – lyssna på hur många böcker du vill varje månad. Läs mer om studentrabatter här.