Discovery+ (Dplay)

Discovery+


Månadsvis

Ingen bindningstid

Discovery+ är en streamingtjänst från Discovery Networks Sweden. Discovery Networks Sweden har bland annat populära tv-kanaler som Kanal 5, TLC och Eurosport. Streamingtjänsten lanserades 2015 som Dplay, och finns idag i en rad europeiska länder.

Discovery+ erbjuder en att titta på alla de program som går i deras kanaler, helt utan reklam, och även en rad egenproducerade serier och program som endast visas på streamingtjänsten. Man kan även välja att se deras kanaler live. Förutom underhållning så erbjuder Discovery+ även sport – de har rättigheterna till fotbollsallsvenskan och superettan, och tv-kanalerna Eurosport 1 och 2. 

Discovery+ – utbud

Discovery+ har ett stort utbud av tv-program, dokumentärer, serier, filmer, sport och reality-tv. Via deras app kan man antigen leta efter underhållning via kategorier, som Humor, Livsstil, Mat, Sport, Svenskt, Underhållning och Äventyr, eller utifrån kanaler. De kanaler som finns på Discovery+ är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Investigation Discovery, TLC, Travel Channel, Food Network, Discovery Channel, Animal Planet, Eurosport 1 och Eurosport 2. De populära tv-profilerna Filip och Fredrik har även valt ut några av sina favoritfilmer och dokumentärer som finns tillgängliga i streamingtjänsten. 

Populära tv-program som Wahlgrens Värld, Vem vet mest, Ullared och Playa del Sol visas exklusivt i Discovery Networks kanaler och på Discovery+. 

Discovery+ har satsat stort på dokumentärer. Dokumentärer som Peter Forsberg: Välkommen till Foppaland, Therése Lindgren: Ibland mår jag inte så bra och Joakim Lundell: Jockiboi räddade mitt liv visas exklusivt på Discovery+. 

Discovery+ – abonnemang

Det finns sex typer av abonnemang på Discovery+: Total + C More Sport, Total, Live + TV, Live, Underhållning och Gratis. Totalt + C More Sport, Total och Live ger tillgång till sporten – alltså Allsvenskan och Superettan och Eurosports två kanaler. Det största paketet ger också tillgång till C Mores sport, exempelvis Serie A och SHL.

Underhållning fokuserar istället på de underhållningsprogram som visas i Discovery Networks kanaler och de program som produceras exklusivt för Discovery+. 

Total

Med abonnemanget Total får man tillgång till allt Discovery+ har att erbjuda. Man kan se alla Discovery Networks kanaler live, exklusiva program för Discovery+y, allt innehåll på Discovery+ helt utan reklam och Allsvenskan och Superettan. 

Live

Abonnemanget Live ger tillgång till alla Discovery Networks kanaler live i Discovery+-appen. Man får dessutom tillgång till mycket underhållning och dokumentärer.

Underhållning

Det här är abonnemanget för den som gillar Discovery Networks utbud men som inte är intresserad av sport. Med abonnemanget Underhållning får man tillgång till massa underhållning och dokumentärer på Discovery+ – helt utan reklam.

Gratis

Med ett gratis-konto hos Discovery+ får man tillgång till en begränsad del av Discovery+ utbud, och man får stå ut med en del reklam. Ett bra alternativ om man vill se vad Discovery+ har att erbjuda eller om man bara är intresserad av enstaka program. 

Prova underhållningspaketet till lägre pris i en månad

Paketet Underhållning kan du just nu prova i en månad för 39 kronor (ordinarie pris 79 kronor).

Så tittar du på Discovery+

Discovery+ kan man nå via webbläsare eller via Discovery+-appen. Appen kan man installera på sin smartphone, surfplatta, Apple TV, smarta TV, spelkonsoll eller liknande. För att kunna streama från Discovery+ krävs en internet uppkoppling. 

Vad hände med Dplay?

I januari 2021 gjordes Dplay till en ny streamingtjänst, som blev Discovery+. I samma veva bytte även företaget namn till Discovery+.
För oss konsumenter var förändringen egentligen bara positiv. Det tidigare utbudet  i streamingtjänsten finns kvar men med vissa utökningar som mer exklusivt innehåll och mer sport med Eurosport. Vi kommer även att kunna se sändningar från de olympiska spelen som kommer att hållas i Tokyo 2021 via Discovery+.

 

Frågor och svar om Discovery+

Vad kostar Discovery+?

Du kan få tillgång till en del av Discovery+ utbud helt gratis med ett gratiskonto. Utbudet är dock begränsat och om du vill se mer finns paket från 79 kronor och månad och uppåt med fokus på underhållning, live eller sport.

Finns Dplay?

Ja och nej. Dplay har bytt namn till Discovery+. Samma fina utbud som fanns på Dplay finns nu på Discovery+, plus ännu mer exklusivt och spännande material. Läs mer om Discovery+ utbud på vår sida.

Vilken sport har Discovery+?

Discovery+ erbjuder sport från Eurosport (bland annat AATP-touren, Grand Slam, Grand Tour och mycket mer), Allsvenskan, Superettan och möjligheten att köpa till C Mores linjära sportkanaler.

Är Discovery+ gratis?

Ja, Discovery+ erbjuder ett gratiskonto med tillgång till en begränsad del av Discovery+ innehåll. De har även betalpaket med ännu mer underhållning, sport och live-kanaler.

Hur tittar jag på Discovery+?

Du tar del av Discovery+ utbud genom att streama. Du kan streama via din smarta tv, Apple TV, dator, telefon eller surfplatta. Disocvery+ har en app du kan ladda ner där du får tillgång till hela deras utbud. Du kan även logga in via webbläsare.