Streamingtjänster i Sverige

Allente TV


Månadsvis

12 månader

Från 279 kr
LÄS MER & BESTÄLL

HBO Max


Månadsvis

Ingen

Telenor TV

Rabatt första året!

16-63 kanaler

Ingen bindningstid

från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL

TV4 Play

Gratis tv-paket

Sport, film, serier

Ingen bidningstid

från 0 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Discovery+


Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 0 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Viaplay

Prova fritt i 1 vecka!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 0 kr
LÄS MER & BESTÄLL

SkyShowtime

Välj årsabonnemang

film & serier

Ingen bindningstid

Aldrig förr har det varit så populärt bland svenskarna att streama serier, sport och film online som det är just nu! Vi har delvis förflyttat oss från vardagsrummet och TV:n, till sängen, tåget, flyget, bussen, stranden eller var du nu befinner dig för stunden. Alla de nya streamingtjänsterna som dykt upp på marknaden under de senaste åren har öppnat upp en helt ny värld för oss, där också serierna har fått en betydligt större roll än långfilmerna. Det bästa med streaming är att det är tittaren som har makten och som bestämmer när du vill titta och på vad – dessutom är utbudet enormt!

 

Vad är streaming?

När du streamar en film eller serie online innebär det att ljud och bild konstant ”strömmas” från ett nätverk via internet och till den enhet du använder – exempelvis dator, surfplatta eller telefon. Du kan även i vissa fall koppla upp din enhet till din vanliga TV och använda den som skärm.

Det finns också något som kallas för live streaming, men då handlar det oftast om sport eller stora evenemang som direktsänds – exempelvis Eurovision eller stora MMA-matcher. Dessa går inte alltid att titta på igen beroende på vilken tjänst du använder, men för det mesta ligger sändningen kvar ett tag i efterhand för de som missat livesändningen.

Populära streamingtjänster

Kända streamingtjänster som Netflix och HBO har verkligen tagit världen med storm. Speciellt Netflix med egenproduktioner som Stranger Things och The Crown. Denna typ av tjänst gör det möjligt för dig att titta när du vill och på vad du vill, var du än befinner dig – för en liten avgift varje månad. Nu behöver du inte längre anpassa dig efter specifika klockslag eller bli frustrerad över att du missat ett avsnitt eller en film. Streaming handlar om att ge friheten till tittarna att skräddarsy sin egen TV-tablå och möjligheten att titta när andan faller på, oavsett om du har en TV eller inte!

Materialet som finns på streamingsajterna brukar oftast ligga kvar under en lång tid så att du kan se avsnitt och filmer du älskar flera gånger om. Det är också ganska vanligt att alla avsnitt släpps på samma gång när en stor serie lanseras. Då kan man sträck-titta, eller “bingewatcha”, och se hela serien under en sittning eller en helg.

Dessa streamingbolag sluter även vissa avtal med utomstående aktörer, som innebär att de får visa just den serien eller filmen på sin sajt under en viss tid – ibland flera år. Ett exempel på detta är att du just nu kan titta på Vänner eller Friends, på Netflix och även andra kända serier, utöver deras egenproducerade material.

Vilka streamingtjänster finns i Sverige idag?

Det råder just nu ingen direkt brist på streamingtjänster i vårt avlånga land, eller i världen för den delen. I Sverige kan du hitta Netflix, HBO Max, Discovery+ (kanal 5), SkyShowtime, SVT Play, Pluto TV och TV4 Play – för att nämna några. Men nästan varje svensk TV kanal har idag en egen streamingtjänst för att hänga med i den snabba utvecklingen och uppfylla tittarnas behov.

Netflix är en internationell aktör som har en version för nästan varje land – ja, nästan iallafall. Det material som finns tillgängligt hos dem är inte exakt samma för alla länder, men påminner om varandra. De startade 2012 och har sedan dess växt med en rekordfart till att idag vara en av de absolut mest använda streamingtjänsterna i Sverige och världen.

Netflix

Som vi redan nämnt producerar även Netflix sina egna filmer och serier, med mycket goda resultat. Som exempel kan vi ta de båda succéerna Stranger Things, det 80-tals inspirerade sci fi mysteriet som gjordes i samarbete med The Duffer Brothers, samt den enorma produktionen The Crown, som sätter Drottning Elisabeth II av Englands livshistoria på den vita duken i tre olika uppsättningar skådespelare för de olika säsongerna.

HBO Max

HBO Max

Även HBO, som egentligen är ett amerikanskt TV-bolag som nu också blivit en nordisk streamingtjänst, har också kommit stort senaste tiden. Även dem kan skylta med sevärda produktioner – en riktig snackis är The Outsider, en serie baserad på en roman av Stephen King, samt Vikings med svenskaGustaf Skarsgård i en av rollerna.

Apple TV+

Storföretaget Apple har även gett sig in i streamingbranschen. Deras tjänst Apple TV+ bjuder på egenproducerat material i form av serier, filmer och dokumentärer. Trots att Apple TV+ fortfarande är en ganska ung tjänst jämfört med många av de andra jättarna så har de redan ett par stora hit-produktioner under bältet. Deras dramaserie The Morning Show, med bland annat Jennifer Aniston och Reese Witherspoon i huvudrollerna, har blivit en stor succé. De står även bakom de populära komediserierna Mytic Quest: Raven’s Banquet och Ted Lasso. 

Disney+

Disneys streamingtjänst Disney+ lanserades i USA först, men har äntligen kommit till Sverige under 2020. I sin arsenal har de inte bara alla produktioner från Disney utan även allt från Marvel och Star Wars. På Disney+ kan man alltså se Disney-klassiker som Aladdin, Snövit och Toy Story – men även den nya Star Wars-serien The Mandalorian och Marvel-filmer som Black Panther och the Avengers. 

De bästa streamingtjänsterna i Sverige

Strömningstjänster finns det gott om i Sverige. Många har valt att ha ett brett utbud för att fånga in så många intressen som möjligt, som Netflix, Viaplay, TV4 Play, SkyShowtime och HBO Max, medan andra har en smalare katalog, ett exempel är Hayu som endast strömmar realityserier. Hur som helst så kan man vara säker på att det finns minst en tjänst som erbjuder just det du vill se på.

I listan nedan listar vi de bästa strömningstjänsterna i Sverige, vad de erbjuder för innehåll och vad du absolut inte får missa! 

Netflix

Gigantiskt utbud för alla smaker!

Netflix är helt klart en av de absolut populäraste streamingtjänsterna i Sverige – och i hela världen. De blandar egenproducerat innehåll med populära storfilmer, tv-serier och dokumentärt. Om man inte är ute efter de senaste Hollywood-produktionerna har Netflix också material från hela världen och lite mer obskyra titlar. De har såklart även massor av barninnehåll för de yngre tittarna. 

Netflix har tre olika sorters abonnemang: Basic, Standard HD och Premium Ultra HD. Med Basic kan en skräm titta, med Standard kan olika material visas på två skärmar och med Premium kan man titta på fyra skärmar samtidigt. 

Fem populära serier på Netflix

 • Emily in Paris – Originalserie från Netflix
 • The Haunting of Bly Manor – Originalserie från Netflix
 • Ratched – Originalserie från Netflix
 • Lucifer
 • Stranger Things – Originalserie från Netflix

Fem populära filmer på Netflix

 • Enola Holmes – Originalfilm från Netflix
 • The Devil All the Time – Originalfilm från Netflix
 • Joker
 • Harley Quinn: Birds of Prey
 • The Kissing Booth – Originalfilm från Netflix

 

HBO Max

Kritikerrosade filmer och serier!

HBO Max är en streamingtjänsten som gjort sig kända för att producera omåttligt populära titlar som hyllas av såväl kritiker som publik. Förutom det egna materialet så har de även populära titlar i flera olika genrer från andra producenter. Mycket av det som finns på HBO Max kan endast ses på just HBO Max.

HBO Max

Fem populära serier på HBO Max

 • Game of Thrones – Originalserie från HBO
 • Euphoria – Originalserie från HBO
 • Chernobyl – Originalserie från HBO
 • The Handmaid’s Tale
 • Killing Eve

Fem populära filmer på HBO Max

 • Unpregnant – Originalfilm från HBO
 • An American Pickle – Originalfilm från HBO
 • Contagion
 • Everest
 • Call Me by Your Name 

 

Viaplay

Många svenska titlar!

Viaplay har inte bara långfilmer och program som går att streama – utan de erbjuder även streaming av live-tv och titlar som går att hyra digitalt. Tv-kanalerna som Viaplay har är TV3, TV6, TV8 och Kanal 10. Viaplay har ett stort utbud i många olika genrer med allt från hollywoodproduktioner till dokumentärer och dokusåpor. De producerar även egna titlar, Viaplay Originals. Hos Viaplay kan man hitta det mest – de har ett oerhört brett sortiment med populärt material från hela världen men även mycket från Sverige. 

Viaplay har tre huvudsakliga abonnemang: Viaplay Film och Serier, Viaplay Sport och Viaplay Total. 

Fem populära serier på Viaplay

 • Älska mig – Originalserie från Viaplay
 • Ambassadören – Originalserie från Viaplay
 • The walking Dead
 • Grey’s Anatomy
 • The Office

Fem populära filmer på Viaplay

 • Sune – Best Man
 • Le Mans ’66
 • 21 bridges
 • JoJo Rabbit
 • Catwalk – Originalfilm från Viaplay

 

TV4 Play

Tablå-tv, sport, reality och originalserier

På strömningstjänsten TV4 Play får man en komplett tjänst för underhållning och sport. Man kan strömma filmer och serier när andan faller på och även se på tv-kanaler live. TV4 Play har bland annat Sjuan, TV12 och alla sina egna kanaler. Tjänsten har både egenproducerade program och filmer och inköpt material från andra producenter. Många av de populära program och serier som går på TV4 kan man se med denna tjänst helt utan reklam.

Tjänsten har sporträttigheter till allt från Champions League, Allsvenskan & Superettan från discovery+, SHL, LaLiga, NFL och HockeyAllsvenskan.

TV4 Play har fem olika abonnemang: TV4 Play, TV4 Play+, TV4 Play+ Utan reklam, TV4 Play+ Sport och TV4 Play+ Sport Total.

tv4play

Fem populära serier på TV4 Play

 • Top Dog – Originalserie från C More
 • Bröllop, begravning och dop – Originalserie från C More
 • Solsidan
 • Enkelstöten
 • The Nest

Fem populära filmer på TV4 Play

 • Greenland
 • 10 Truths about Love
 • Easy A
 • Johan Falk
 • Funhouse

 

SkyShowtime

Långfilmer, serier och exklusivt innehåll från Hollywood

Streamingtjänsten SkyShowtime fokuserar på kvalitet. Tjänsten erbjuder innehåll från några av de största filmproducenterna i världen: Peacock, Dream Works (Stephen Speilbergs produktionsbolag), Nickelodeon, Sky, Showtime, Universal, Paramount+ och Paramount Pictures. Här hittas några av de mest efterlängtade film- och seriesläppen i världen – allra först.

SkyShowtime har även familjeunderhållning från Nickelodeon. Man kan skapa specifika barn-profiler som endast får tillgång till tjänstens barnvänliga innehåll.

SkyShowtime har två olika typer av abonnemang: månadsabonnemang och årsabonnemang. Med båda abonnemang får man tillgång till allt innehåll på SkyShowtime, men man betalar månadsvis eller årsvis. Väljer man årsabonnemang blir månadskostnaden lägre jämfört med månadsabonnemanget.

skyshowtime

Fem populära serier på SkyShowtime

 • Top Dog – Originalserie från C More
 • Kodnamn: Annika – Svensk-finsk serie
 • Poker Face
 • StarTrek: Strange New World
 • The Fear Index

Fem populära filmer på SkyShowtime

 • Megan
 • Mästerkatten 2
 • Top Gun Maverick
 • Babylon
 • Ambulance

 

Disney+

Titlar från Marvel, Star Wars, National Geographic och såklart Disney

Disney+ är giganten Disneys helt egna streamingtjänst. Här bjuder de på ett stort bibliotek med såväl klassiska disneyfilmer och serier tillsammans med nya favoriter. Även de populära filmerna från Pixar finns i Disneys streamingtjänst. För den lite äldre publiken har de filmer och serier från Marvel och Star Wars, och för de som vill upptäcka världen har de filmer och serier från National Geographic. 

Välj om du vill ha ett abonnemang som förnyas varje månad eller köp för ett helt år direkt. 

Fem populära serier på Disney+

 • The Mandalorian
 • High School Musical: The Musical: The Series
 • The Right Stuff
 • Meet the Chimps
 • Hannah Montana

Fem populära filmer på Disney+

 • Aladdin (2019)
 • Clouds
 • Captain America: Civil War
 • Toy Story 3
 • Star Girl

 

Apple TV+

Originalserier och filmer från Apple med stora profiler

Under många år gick det rykten om att Apple skulle släppa en egen streamingtjänst – och nu har det äntligen blivit av. På Apple TV+ kan man se apple Originals, alltså serier, filmer och dokumentärer producerade av Apple som endast kan ses på deras tjänst. Det kommer nytt material varje månad och tjänsten nås via Apples TV-app som finns tillgänglig i Apple-produkter, vissa smart tv och via webbläsare. 

Om man köper en ny produkt från Apple får man prova deras streamingtjänst gratis i ett år.

Fem populära serier på Apple TV+

 • The Morning Show
 • Mythic Quest: Ravens Banquet
 • Little America
 • See
 • Ted Lasso

Fem populära filmer på Apple TV+

 • Greyhound
 • On the Rocks
 • Dads
 • Beaste Boys Story
 • Hala

 

Hayu

Dokusåpor och reality!

Hayu är strömningstjänsten för dig som älskar reality! Alla de nyaste avsnitten finns att hitta direkt från USA helt dagsfärska. Hundratals avsnitt av de mest populära realityserierna finns tillgängliga för sträcktittning.

Hayu ingår i vissa betalpaket från TV4 Play.

Fem populära serier på Hayu

 • Keeping up With the Kardashians
 • Million Dollar Listing
 • The Real Housewives
 • Botched
 • Vanderpump Rules

 

Amazon Prime Video

Prisbelönta serier

Amazon Prime Video är Amazons strömningstjänst. De bjuder på Amazon Originals men även material från andra aktörer. Många av serierna Amazon själva står för har blivit stora succéer och prisats på flera galor. De har en stor bredd på sitt material med drama, komedi, spänning, dokumentärt och för barnen. 

Fem populära serier på Amazon Prime Video

 • Good Omens – Originalserie från Amazon
 • Seinfeld
 • Fleabag
 • Goliath – Originalserie från Amazon
 • Mozart in the Jungle – Originalserie från Amazon

Fem populära filmer på Amazon Prime Video

 • Mad Max: Fury Road
 • No Strings Attached
 • Yesterday
 • Gudfadern I och II
 • Forrest Gump

 

Discovery+

Originaltitlar, dokusåpor och dokumentärer

Discovery+ är Discoverys strömningstjänst som bland annat innefattar program från Kanal 5, TLC, Animal Planet och Eurosport. Man kan se på live-tv och strömma Discovery+ innehåll. Dplay har främst gjort sig kända för sina egenproducerade dokumentärer. Bland dem finns det omtalade dokumentären om Estonia och Therése Lindgrens Ibland mår jag inte så bra. 

Discoveryplus

Fem populära serier från Discovery+

 • Estonia – Fyndet som ändrar allt
 • Alla mot alla med Filip och Fredrik
 • Bergs drömkåk
 • Sommaren med släkten
 • Ex on the Beach

 

SF Anytime

Hyr de senaste storfilmerna

SF Anytime är inte en strömningstjänst i samma bemärkelse som de andra på den här listan, men vi tyckte ändå den förtjänade ett omnämnande. Via SF Anytime hyr eller köper man nämligen digitala titlar. Allt det nyaste finns hos SF Anytime tillsammans med gamla klassiker och lite smalare material. Många av de största bio-filmerna dyker upp på SF Anytime först innan någon streeamingtjänst får visa dem. 

Fem populära serier på SF Anytime

 • Suits
 • Agent Hamilton
 • Downton Abbey
 • Mr. Robot
 • Watchmen

Fem populära filmer på SF Anytime

 • Min pappa Marianne
 • 1917
 • Parasit
 • En del av mitt hjärta
 • Knives Out

 

Frågor och svar om streamingtjänster i Sverige

Vilka streamingtjänster har filmer?

De allra flesta stremingtjänster med fokus på underhållning har filmer. Av de streamingtjänster vi listar har alla filmer förutom Hayu som har ett fokus på reality. Se hela listan av stremingtjänster på vår sida.

Vilka streamingtjänster finns i Sverige?

Streaamingtjänster som finns i Sverige är Viaplay, TV4 Play, Discovery+, Netflix, HBO Max, SkyShowtime, Apple TV+, Disney +, Hayu, Amazon Prime Video och SVT Play. Du hittar mer info om streamingtjänsterna på vår sida.

Vilken streamingtjänst är billigast?

SVT Play är en streamingtjänst från SVT som är helt gratis. Betaltjänster som Discovery + och Viaplay kan du testa helt gratis under en provperiod. Du hittar mer info i tabellen på vår sida. TV4 Play har ett gratis-paket där man får tillgång till en begränsad del av tjänstens underhållningsprogram och nyheter.

Vilka streamingtjänster kan jag testa gratis?

Discovery+, Amazon Prime Video och Viaplay kan du testa helt gratis under en begränsad tid. SVT är helt gratis och TV4 Play erbjuder ett gratis-paket. Läs mer om streamingtjänster du kan testa gratis på vår sida.

Vilken streamingtjänst är populärast?

Enligt en undersökning från Konsumentguiden är Netflix, Viaplay, HBO Max och C More (numera TV4 Play) de populäraste streamingtjänsterna i Sverige. Du hittar mer information om alla streamingtjänster på den svenska marknaden på vår sida.