BookBeat

Bookbeat

Prova gratis i 2 veckor!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Bookbeat är en prenumerationstjänst för ljudböcker och e-böcker. Bookbeat lanserades 2016 och är en del av Bonnier Books och Bonnierskoncernen. Detta gör att Bookbeat har tillgång till alla ljud- och e-böcker som produceras av Bonnierförlagen, men de har även böcker från andra förlag. Idag erbjuder Bookbeat tusentals olika titlar inom alla möjliga genrer. Tjänsten finns tillgänglig i Sverige, men även i övriga EU och Storbritannien. Tillsammans med Storytel och Nextory är Bookbeat ledande på den svenska marknaden. 

Hur fungerar Bookbeat?

Bookbeat är en app man laddar ner till sin smartphone eller surfplatta. Appen finns tillgänglig både för iOS-enheter och Android-enheter. För att kunna ta del av innehållet i appen krävs ett abonnemang. 

Tjänsten ger tillgång till tusentals e-böcker och ljudböcker. E-böckerna kan man läsa, ungefär som en vanlig bok, i sin enhet och ljudböckerna lyssnar man på. 

Bookbeats utbud

Ett abonnemang hos Bookbeat ger tillgång till över hundratusen böcker. För att hitta boken man vill lyssna på eller läsa kan man bläddra i Bookbeats kategorier. Bland annat Spänning, Romaner, Biografier, Fakta, Romance, Klassiker, Ungdom och Barnböcker. Förutom böcker på svenska så erbjuder Bookbeat även böcker på engelska, finska och tyska. 

Bookbeat lyfter även fram nyheter, böcker som är populära i appen just nu och topp 100 genom tiderna. 

Abonnemang hos Bookbeat

Hos Bookbeat kan man välja på tre olika abonnemang: Basic, Standard och Premium. Man kan även välja ett Familjekonto där flera personer kan dela på samma Bookbeat-konto. 

Alla användare av Bookbeat kan ladda ner böcker till sin enhet vilket gör det möjligt att läsa eller lyssna på dem även när man är offline utan internetuppkoppling. Det kan vara en bra lösning om man till exempel är ute och reser eller är ute i naturen där man inte kan vara säker på att man alltid har god täckning. Det är även praktiskt om man har en surfplatta utan mobildata – då kan man enkelt ladda ner sin e-bom innan man går hemifrån sen läsa i lugn och ro på tåget eller bussen till jobbet. 

Basic

Basic är Bookbeats enklaste paket och passar den som inte läser och lyssnar så mycket. I abonnemanget ingår 20 lyssningstimmar i månaden. Med 20 timmar hinner man lyssna på ungefär två böcker (om inte böckerna är väldigt långa förstås). 

Standard

Abonnemanget Standard passar för den som lyssnar lite mer. Standard ger hela 100 lyssningstimmar i månaden. Då hinner man gott och väl lyssna på mellan fem och tio böcker beroende på hur långa de är. Ett perfekt abonnemang för den som lyssnar på vägen till jobbet till exempel. 

Premium

Premium ger obegränsad lyssning och läsning. Man får alltså lyssna på precis hur många ljudböcker man vill under månaden – inga begränsningar. Ett perfekt abonnemang för den som lyssnar mycket och inte vill behöva tänka på hur mycket den lyssnat varje månad. 

Familj

Om man väljer ett Familjekonto kan två till fem personer dela på kontot. Varje användare får en egen profil där man kan spara sina favoritböcker, böcker man vill läsa och hålla koll på var man är i böckerna man läser just nu. Varje konto man lägger till kostar en liten summa extra varje månad. Att bara lägga till ett extra konto är det alltså billigare än att lägga till fyra – vilket gör Familjekontot anpassningsbart efter just era behov. 

Prova Bookbeat

Om man vill prova Bookbeat erbjuder de en gratisperiod på två veckor. Då kan man kolla utbudet och testa appen i lugn och ro innan man slår till på ett abonnemang.