Att tänka på när du väljer mobilabonnemang

4G

Vimla mobilabonnemang

Rabatt första månaderna!

Fria Sms & Samtal

Ingen Bindningstid
3-100
från 110 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon mobilabonnemang

Halva priset de tre första månaderna!

Fria Samtal, Sms

Ingen Bindningstid
4-100 GB
Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Fello mobilabonnemang

Halva priset första månaderna!

Fria samtal & Sms

Ingen Bindningstid
2-22GB
från 95 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Chili mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen Bindningstid
Obegränsad GB
från 129 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Halebop mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindningstid
2-40GB
från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telness mobilabonnemang

Företagsabonnemang

Månadsvis

Ingen bindningstid
3-100 GB
från 229 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tre mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindingstid
5-obegränsad GB
från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Katshing mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindningstid
2-42 GB
Från 95 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Comviq mobilabonnemang


Fria Sms & Samtal

Ingen Bindningstid
5-100 GB
från 145 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tele2 mobilabonnemang


Månadsvid

Ingen bindningstid
2 GB - obegränsat
Från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor mobilabonnemang


Fria Sms & Samtal

Ingen bindningstid
3-obegränsad GB
från 219 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Idag finns det flera olika teleoperatörer på marknaden och de allra flesta av dem har ett eller flera olika abonnemang som du kan välja mellan till din telefon. Det stora utbudet gör att det kan vara svårt att välja mobilabonnemang. För att du lättare ska kunna välja mobilabonnemang är det bra att tänka igenom lite olika saker innan du börjar söka och välja abonnemang.

Mobilvanor

Det första du ska fundera över är vilka telefonvanor du har med din mobil, eller som du tror att du kommer att ha. Olika abonnemang innehåller olika tjänster och att välja det abonnemang som bäst matchar dina behov är ett enkelt sätt att spara pengar på. 

De flesta abonnemang idag kommer med fria samtal och mess inom Sverige. Det betyder att det man egentligen behöver tänka på är hur mycket man surfar. Surfen i mobilabonnemanget används till allt du gör på internet. Till exempel skrolla Instagram eller Facebook, kolla mejl eller strömma videor via Youtube. Många meddelandetjänster som messenger och WhatsApp skickar även meddelanden över internet. 

Om man främst använder sin mobil till att ringa samtal och skicka meddelanden behöver man ofta inte så mycket surf varje månad. Då kan ett mindre abonnemang med 2 till 5 GB surf räcka gott och väl. De flesta operatörer erbjuder dessa mindre abonnemang, och de har ofta en riktigt låg månadskostnad. 

Om man använder sin mobil mycket, och till exempel strömmar mycket filmer via Netflix eller videor via Youtube behöver man mer surf. Det finns abonnemang, från till exempel Hallon, som har upp till 100 GB surf i månaden. Det räcker riktigt långt. Om man inte vill ha några begränsningar överhuvudtaget finns det ett litet antal abonnemang med obegränsad surf. Telenor erbjuder till exempel detta. Att ha ett abonnemang med mycket surf kostar förstås mer, men då behöver man heller aldrig vara orolig för att surfen ska ta slut. 

Spara surf

Om man under en månad inte använder upp all sin surf erbjuder många abonnemang möjligheten till att spara surf till månader när man kanske använder mer. Mobilabonnemang som Hallon, Comviq, Telia, Vimla och Telenor erbjuder den här tjänsten i olika utsträckning. 

Mobilabonnemang med telefon

Hos vissa återförsäljare av mobilabonnemang kan man teckna ett abonnemang där telefonen ingår. Då betalar man en avgift varje månad som både täcker själva abonnemanget och avbetalningen av mobiltelefonen. 

Om man köper en mobil på det här sättet är det bra att kolla upp vad den faktiska kostnaden för telefonen blir totalt. Det kan många gånger bli betydligt dyrare än att köpa telefonen direkt. 

Jämför priser och tjänster

Det är även viktigt att jämföra olika abonnemang och priser. Det finns en rad lågprisoperatörer på marknaden som erbjuder liknande abonnemang som de klassiska och stora operatörerna. Det man kan behöva kompromissa med är kundtjänsten och supporten. Företag som Hallon och Vimla erbjuder till exempel konkurrenskraftiga priser men deras kundsupport sker bara över mejl eller chatt. Det är kanske inte ofta man behöver kontakta kundtjänsten eller supporten. Men om man känner att det är något som är viktigt, och att man allra helst gör det över telefon, bör man välja en av de större operatörerna med mer utbyggd support.

 

Frågor och svar om att välja mobilabonnemang

Vilket mobilabonnemang ska jag välja?

I tabellen högst upp på den här sidan hittar du de bästa mobilabonnemangen just nu. Vi listar även saker du behöver tänka på innan du väljer ett mobilabonnemang för att du ska bli så nöjd som möjligt med ditt val.

Vad kostar ett mobilabonnemang?

Ett mobilabonnemang kostar från 95 kronor i månaden och uppåt. Abonnemangen blir dyrare ju mer surf som ingår och om samtal och sms är fria eller begränsade till ett visst antal. I listan på vår sida hittar du de bästa abonnemangen just nu med aktuella erbjudanden.

Vilket mobilabonnemang är billigast?

När det kommer till billiga mobilabonnemang rekommenderar vi Hallon. Hos Hallon får du nämligen mest surf, sms och samtal för pengarna. Du hittar mer information via länken till Hallon i tabellen.

Kan jag köpa en mobiltelefon tillsammans med mitt abonnemang?

Ja, många operatörer erbjuder mobiltelefoner som man kan köpa till sitt abonnemang. Det erbjuder bland annat Hallon, Halebop, Tre och Comviq. Hitta aktuella erbjudanden via topplistan högst upp på vår sida.

Vilka mobilabonnemang har obegränsad surf?

Chili Mobil, Tre, Fibio, Tele2 och Telenor är operatörer på den svenska marknaden som erbjuder mobilabonnemang med obegränsad surf. Du hittar mer information om respektive operatör via länkarna högre upp på sidan.