Allente

Allente bredband


Månadsvis

Ingen bindningstid
100 - 500
från 399 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Allente TV


Månadsvis

12 månader

Från 279 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Allente TV parabol


Månadsvis

12 månader

Allente är en relativt ny aktör på tv- och bredbandsmarknaden, men de är långt ifrån gröna i branschen. Allente är nämligen resultatet av en sammanslagning av företagen Canal Digital och Viasat. Canal Digital och Viasat var ledande inom parabol-tv på den svenska marknaden, och nu har Allente tagit över den fanan. Allente har dessutom utökat sin verksamhet till att även tillhandahålla bredband, fiber-tv och streaming till sina kunder. 

Allente är verksamma i hela Norden och erbjuder tjänster av hög kvalitet.

Allente – bredband via fiber

Allente är en pålitlig leverantör av fiberbredband. Bredband via fiber ger en pålitlig och stabil uppkoppling som kan komma upp i riktigt höga hastigheter. Allente erbjuder hastigheter på mellan 100 och 1000 Mbit/s. Det är hastigheter som räcker för de allra flesta – både ensam hushåll, stora hushåll och hängivna gamers med höga krav. 

Om du beställer bredband och tv via Allentes fiber får du tjänsterna till ett förmånligt paketpris. 

Hur mycket kostar bredband från Allente?

Priset på Allentes bredband beror på vilken hastighet du väljer och om du har fler tjänster hos Allente. Om du samlar både bredband och tv-paket under leverantören får du ett lägre pris jämfört med om du skulle köpt abonnemangen separat.

Allente – tv-paket via fiber

Idag blir det allt populärare att ha linjär-tv via bredbandet. Bredbands-tv ger bra bild och ljud. Allente erbjuder flera olika paket för den som är intresserad av fiber-tv. Välj mellan paketen Basic, Standard, Large och Premium och välj till strömningstjänster som C More, Viaplay, HBO Max och SkyShowtime. Paketen kan anpassas efter smak, och paketen Standard, Large och Premium innehåller dessutom en rad play-kanaler. 

Allente erbjuder alltså helhetslösningar när det kommer till fiber. Kombinera bredband och tv från Allente och få ett extra förmånligt paketpris. 

Allente tv-paket via parabol

Allente är kanske mest kända för att vara en av få aktörer på den svenska marknaden som erbjuder satellit-tv. Satellit-tv ger den absolut bästa kvaliteten på bild och ljud. Du får knivskarpa bilder och kristallklart ljud – en kvalitet som inte kan jämföras med någon annan form av tv. Det är alltså tv för finsmakaren!

Allente har fyra olika tv-paket för parabol-kunder: Basic, Standard, Large och Premium. I Basic-paketet hittar du de vanligaste svenska tv-kanalerna och i Premium-paketet hittar du ett stort kanal-galleri plus alla matcher från Allsvenskan och Premier League, Viaplay Total, Discovery+ och SkyShowtime.

Alla kanalpaket kommer även med möjligheten att köpa till populära streamingtjänster för att komplettera din tv-upplevelse. Köp till HBO Max, Viaplay, SkyShowtime, C More, V Sport, V Serier & Film, V Sport Golf, Discovery+ eller kanalpaket från Finland, Danmark eller Norge.

Allente app

När du köper ett parabol-paket från Allente ingår allt du behöver för att kunna njuta av den bästa tv-upplevelsen. Du får parabol, tv-box, hjälp med installation och montering, och Allente-appen. 

Med Allente-appen kan du njuta av dina Allente-kanaler var du än är. Appen kan laddas ner till din smartphone eller Apple TV, och den har även stöd för Apple AirPlay och Chromecast. 

Tv i flera rum

Har du flera tv-apparater? Då erbjuder Allente tilläggstjänsten Tv i flera rum. Med Tv i flera rum kan du få tillgång till hela ditt kanal-galleri på upp till tre extra tv-apparater. Perfekt för den stora familjen som inte vill samsas om fjärrkontrollen. 

Hur mycket kostar tv-paket från Allente?

Priset på Allentes tv-paket i fibernätet eller via parabol beror på vilket paket du väljer – ju fler kanaler desto dyrare månadskostnad. Om du väljer att kombinera flera tjänster från Allente får du rabatt på din månadskostnad.

För-och nackdelar med Allente

Fördelar:

 • Samla tv och bredband hos en och samma operatör
 • Ett stort utbud av tv-paket för fiber och parabol
 • Allente är en hopslagning av de två tidigare tv-giganterna Canal Digital och Viasat
 • Kundtjänst finns tillgänglig vardagar och helger

Nackdelar:

 • Var uppmärksam på bindningstid och uppsägningstid

Allentes kundomdömen

Se vad andra kunder tycker om Allente:

Allente kontakt och kundtjänst

Om du behöver hjälp med någon av dina tjänster från Allente eller behöver råd när du ska välja abonnemang har företaget en kundtjänst som finns tillgänglig både vardagar och helger. 

 • Telefon: 08-525 08 107

Tillgänglig för teknikfrågor: Måndag – fredag: 08-19, lördag, söndag och helgdagar: 10-19
Tillgänglig för frågor om betalning och faktura: Måndag – fredag: 08-17

 • Mejl: kundservice@allente.se

Svar: inom 3 arbetsdagar

Tillgänglig: Måndag – fredag: 09-20, lördag, söndag och helgdagar: 09-19

Allente företagskontakt

Om du är företagskund hos Allente gäller följande kontaktuppgifter:

 • Telefon: 0770-77 27 27
 • Mejl: foretag@allente.se

Tillgänglig: Måndag – fredag: 09-17

Allente adress

Allente Sverige AB
Västra Järnvägsgatan 15
111 64 Stockholm

Webbplats: allente.se

Allente bolagsinfo

 • Namn: Allente Sverige AB
 • Bolagsform: Aktiebolag
 • VD: Jonas Pether Gustafsson
 • Organisationsnummer: 559218-1306
 • Registrerad för F-skatt: Ja

Allentes sociala medierkonton

Frågor och svar om Allente

Har Canal Digital och Viasat gått ihop?

Ja, Canal Digital och Viasat har gått ihop under företaget Allente. Allente erbjuder tv-paket för fiber och parabol och bredband via fiber.

Vad kostar det att ha Allente?

Allentes fiber-tv kostar från 279 kr/mån, deras parabol-tv kostar från 279 kr/mån och deras bredband kostar från 399 kr/mån. Besök Allentes hemsida för att få prisuppgifter för just din adress.

Vad har Allente?

Allente erbjuder satellit-tv, alltså tv via parabol, bredbands-tv, alltså tv via fiber, och fast bredband via fiber. Läs mer om Allente och deras erbjudanden på vår sida.

Finns Canal Digital fortfarande?

Nej, varumärket Canal Digital har upphört. Tillsammans med Viasat har Canal Digital bildat det nya varumärket Allente som erbjuder tv via parabol och fiber och bredband via fiber. Läs mer om Allente på vår sida.

Hur funkar Allente?

Allente är ett företag som erbjuder parabol-tv, fiber-tv och bredband. Fiber-tv och bredbandet går via fibernätet och parabol-tv går via en parabol och en satellit. Läs mer om vad Allente erbjuder på vår sida.