Glasögon- och linsabonnemang

Lentiamo


När du behöver

Ingen bindningstid

Från 110 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Lensway

10 % rabatt på linser och tillbehör!

När du behöver

Ingen bindningstid

Från 89 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Lenson

Få rabatt på beställning av linser!

När du behöver

Ingen bindningstid

Från 120 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Lensme

Fri frakt vid beställning över 499 kr!

När du behöver

Ingen bindningstid

Från 159 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Lensia

Få 10 % rabatt på beställningar som prenumerant!

När du behöver

Ingen bindningstid

Från 145 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Att köpa nya glasögon kan vara en stor utgift. Om man har ett något större synfel kan glasen gå på tusentals kronor om man inte vill ha flaskbottnar utan någon som helst ytbehandling. Även bågarna kan bli riktigt dyra – och kompletta glasögon kan bli en riktigt mardrömsutgift som man bävar inför. 

Glasögon är dock ett livsviktigt hjälpmedel och något som det verkligen är värt att investera i. Man kommer att ha på sig dem i stort sett varje dag, så det är viktigt att man väljer att par man verkligen trivs i.

För den som inte kan, eller vill, betala hela priset för glasögonen på en gång så finns faktiskt en praktiskt lösning – glasögon på abonnemang.

Vad är glasögonabonnemang?

Ett abonnemang på glasögon skiljer sig inte så mycket från andra typer av abonnemang. På samma sätt som man kan leasa en ny bil eller skaffa en telefon på abonnemang så kan man även skaffa sig ett par nya glasögon på abonnemang. Vad som ingår i abonnemangen skiljer sig lite mellan återförsäljare, men i stort sett så får man minst ett par glasögon, med rätt styrka och där man får välja bågar själv, försäkring och möjligheten att uppdatera sina glasögon om synen skulle förändras för en fast kostnad varje månad. Hur mycket ett glasögonabonnemang kostar brukar avgöras av vad för typ av glas och bågar man väljer – ju mer exklusiva val desto dyrare abonnemang. 

Fördelar med ett glasögonabonnemang

Ett glasögonabonnemang kommer med flera fördelar. För det första så slipper man betala sina glasögon på en gång, utan man betalar istället en längre avgift varje månad. I avgiften ingår ofta mycket mer än bara ett par skräddarsydda glasögon. Man får ofta även ett par solglasögon med styrka på köpet, försäkring, möjlighet att byta ut glasen i bågarna om din syn skulle förändras, gratis reperationer om glasögonen skulle gå sönder och många gånger ingår även synundersökningen. Under abonnemangets gång ingår ofta även regelbundna synundersökningar varje, eller vartannat, år – så att man alltid har stenkoll på hur ens ögon åldras och förändras. Ögonhälsa är riktigt viktigt att hålla koll på så att sjukdomar kan hittas snabbt och behandlas innan synen påverkas allt för mycket. 

Optiker och återförsäljare som erbjuder glasögonabonnemang

Idag finns det en rad optiker och glasögonförsäljare som erbjuder abonnemang. De stora kedjorna i Sverige som Synsam, Synoptik och Smarteyes erbjuder alla glasögon med abonnemang. Kedjornas erbjudanden kan se lite olika ut, så det är alltid bra att jämföra priser och vad som ingår innan man bestämmer sig för vem man vill gå till. 

Synsam

I Synsams abonnemang får man välja minst tre par glasögon – ett par kan vara solglasögon. Man får även nya glas om synen skulle förändras, försäkring, och en årlig synundersökning. Man kan även byta ut ett par av glasögonen varje år.

Synoptik

Synoptiks abonnemang ger minst tre par glasögon, gratis service, utbyte av glas och synundersökning. Under avtalstiden får man dessutom byta ut ett par av glasögonen varje år. 

Smarteyes

Hos Smarteyes får man välja om man vill ha ett eller fler par glasögon. I abonnemanget ingår även en årlig synundersökning och försäkring. När avtalstiden är över får man behålla glasögonen – utan någon extra kostnad.  

Prenumerera på linser

För dig som använder linser istället för eller som ett komplement till dina glasögon, så finns det en uppsjö med företag som låter dig prenumerera på linser, så att du aldrig behöver vara utan och samtidigt aldrig behöver köpa linserna i en fysisk butik igen. Exempel på företag som säljer kvalitetslinser till bra priser på nätet är Lensia, Lentiamo, Lensway, Lenson och Lensme.

Frågor och svar om glasögon- och linsabonnemang

Vad innebär abonnemang på glasögon?

Om du har ett abonnemang på glasögon ingår ofta synundersökning, ett par glasögon i din styrka och någon form av försäkring. Du betalar en avgift varje månad och får återkommande synundersökningar, nya glasögon och annan service. Läs mer om glasögonabonnemang på vår sida.

Hur funkar abonnemang på linser?

Med en prenumeration på linser får du regelbundet hem linser i din styrka. I tabellen högst upp på sidan hittar du de företag vi rekommenderar för linsabonnemang.

Vad kostar linsabonnemang?

Ett abonnemang på liser kostar fra 89 kronor i månaden. Priset avgörs av företag, vilka linser du väljer, vilken styrka och hur ofta du vill ha hem dem. Läs mer via länkarna i tabellen överst på sidan.

Hur funkar abonnemang på glasögon hos Synsam?

Hos Synsam betalar du 50 kronor i månaden och får obegränsat antal synundersökningar, nya glas är din syn förändras, ett nytt par glasögon varje år, försäkring och rengöring och justering.

Vilket linsabonnemang är bäst?

I tabellen högst upp på vår sida hittar du de linsabonnemang vi rekommenderar med priser och aktuella erbjudanden. klicka dig vidare till de olika återförsäljarna och läs mer.