Abonnemang – student

4G

Vimla mobilabonnemang

Rabatt första månaderna!

Fria Sms & Samtal

Ingen Bindningstid
3-100
från 110 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon mobilabonnemang

Halva priset de tre första månaderna!

Fria Samtal, Sms

Ingen Bindningstid
4-100 GB
Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Fello mobilabonnemang

Halva priset första månaderna!

Fria samtal & Sms

Ingen Bindningstid
2-22GB
från 95 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Comviq mobilabonnemang


Fria Sms & Samtal

Ingen Bindningstid
5-100 GB
från 145 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Halebop mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindningstid
2-40GB
från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Telenor bredband

Rabatt första året!

Månadsvis

Ingen bindningstid
100-1000
från 299 kr
LÄS MER & BESTÄLL

TV4 Play

Gratis tv-paket

Sport, film, serier

Ingen bidningstid

från 0 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Viaplay

Prova fritt i 1 vecka!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 0 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Nextory

Prova gratis i 14 dagar!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 139 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Som student vill man ofta spara så mycket pengar som möjligt. Det är roligare om studielånet och studiestödet går till roliga fester och upplevelser istället för räkningar. Många företag har tagit tillvara på detta och erbjuder därför studentrabatter till studerande. Studentrabatter kan man få på det mesta – det kan vara allt från kurslitteratur, kläder, resor, elektronik, mat och dataprogram till abonnemang av olika slag. När man tänker på abonnemang med studentrabatt kanske man först tänker på mobilabonnemang, men det finns faktiskt en rad andra typer av abonnemang som erbjuder fina rabatter till den som studerar och kanske har en lite begränsad budget. 

Vem är student?

För att få studentrabatter måste man många gånger bevisa att man är student. Detta gör man till exempel genom att visa upp ett Mecenatkort. Mecenatkort får man om man går en utbildning som man kan ta studiestöd från CSN för. Man behöver inte ta studiestöd för att få ett mecenatkort, men utbildningen måste vara berättigad. 

Mobilabonnemang

Det finns en rad olika mobiloperatörer som erbjuder fina rabatter till sina kunder som är studenter. Många gånger handlar det om en lite lägre månadsavgift och extra mycket surf – perfekt för de flesta studenter. 

Operatörer som erbjuder studentrabatt är bland annat: Vimla, Hallon, Comviq, Halebop och Telia. 

Hos dessa operatörer ingår alla samtal och sms i månadskostnaden, så det är egentligen bara surfen man behöver välja. I studentabonnemangen ingår ofta lite extra surf vilket gör abonnemangen ännu lite mer förmånliga. 

Bredband

Även en rad bredbandsleverantörer erbjuder rabatterade priser till studerande. Hos de flesta leverantörer kan man ofta välja vilken form av bredband man vill ha – bredband via fiber eller kanske mobil bredband. Bredband via fiber är ofta pålitligare och snabbare, men då krävs det att man bor i en bostad med fiber indraget. Mobilt bredband kan man använda i princip överallt, i likhet med surfen man har i sin mobiltelefon.

Com Hem och Telenor är två bredbandsleverantörer som har extra låga priser till studenter. Com Hem erbjuder även TV-kanaler till studentrabatt. 

Streamingtjänster

Man vill ju inte bara plugga som student, ibland vill man ha lite underhållning också. Det är där streamingtjänsterna kommer in i bilden. TV4 Play, Viaplay och Boxer är tre olika streamingtjänster och tv-leverantörer som erbjuder studentrabatter. Som sportintresserad kan du till exempel streama fotbollsmatcher live med TV4 Play eller Viaplay ,och du kan se de allra senaste filmerna och serierna. 

Ljudböcker

Om man har pendlingsavstånd till skolan kan det vara härligt att lyssna på en ljudbok under tåg- eller bussresan. Både Nextory och Storytel har studentrabatter. Båda tjänsterna har ett stort utbud av romaner, facklitteratur och, om man har tur, kurslitteratur. Nästan alla böcker finns både som ljudböcker och e-böcker. 

Om man vill prova Nextory eller storytel innan man slår till erbjuder båda tjänsterna en kortare gratisperiod då man kan testa hela tjänsten utan kostnad för att se om man gillar den. Faller den inte en i smaken kan man avsluta abonnemanget, annars fortsätter det och man kan fortsätta njuta av härliga böcker. 

Frågor och svar om studentabonnemang

Hur vet Comviq att jag är student?

För att teckna ett studentabonnemang hos Comviq måste du kunna visa upp ett giltigt Studentkort, Mecenatkort eller motsvarande. Comviq godkänner inte antagningsbesked som giltigt studentbevis.

Hur bevisar man att man är student?

För att teckna ett studentabonnemang behöver du ett giltigt studentbevis, i de flesta fall ett studentkort. Ett studentkort utfärdas av till exempel Studentkortet eller Mecenat.

Har Telenors studentrabatt?

Ja, Telenor erbjuder studentrabatt via sitt samarbete med Mecenat. Telenor erbjuder studentpriser på fast bredband, men inte på sina mobilabonnemang. För mobilabonnemang rekommenderar vi Vimla, som är ett systerbolag till Telenor.

Vilket studentabonnemang är bäst?

De studentabonnemang vi rekommenderar hittar du i topplistan högst upp på sida. Vi har listat studentabonnemang som är billiga och har bäst villkor.

Finns det studentabonnemang för bredband?

Ja, det finns studentabonnemang för bredband. Exempel på företag som erbjuder studentpris på bredband är Tele2 (tidigare ComHem) och Telenor. Du hittar mer information via länkarna i topplistan på vår sida.