Att tänka på när du väljer tv-abonnemang

Allente TV


Månadsvis

12 månader

Från 279 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Telenor TV

Rabatt första året!

16-63 kanaler

Ingen bindningstid

från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Boxer TV

Sänkt pris första 12 månaderna!

Månadsvis

24 månader

Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Ownit TV


Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Du som vill ha ett tv-abonnemang har mycket att välja mellan på marknaden idag. Utbudet av olika leverantörer är stort och det gör att det kan vara svårt att välja tv-abonnemang. Innan du väljer tv-abonnemang ska du tänka igenom några saker, det gör att du senare lättare kan välja abonnemang.

Vad har du för intressen?

Till att börja med bör du fundera över vilka tv-kanaler du är intresserad av att ha. Är du mest intresserad av sport, tv för barn, film eller kanske dokumentärer? Eller vill du ha en mix som passar hela familjen? Det är idag ganska enkelt att skräddarsy sitt abonnemang så att det täcker in alla ens intressen. 

När du kartlagt ungefär vad det är för sorts tv du vill ha kan du börja undersöka de olika leverantörerna och vad de har att erbjuda.

Jämför olika leverantörer

Jämför olika leverantörer med varandra när du ska välja tv abonnemang. På så sätt kan du se vilken leverantör som har det bästa för dig, både vad gäller kanalutbud och pris. Det kan också vara bra att undersöka om speciella erbjudanden som finns just där du bor. Om du till exempel bor i ett lägenhetshus kan det hända att huset har en speciell anslutning eller avtal som kan ge dig fördelar.

Leverantörer som till exempel Telenor ger en möjligheten att skräddarsy sitt abonnemang genom att flera av kanalerna är valbara. Med abonnemanget Tv Flex får man grundutbudet med sexton tv-kanaler, sen kan man välja till åtta extra efter egna intressen. Då kan man till exempel välja Disney Chanel till barnen och TV 4 Film till hela familjen. 

Playtjänster

När man beställer ett tv-abonnemang ingår många gånger play-tjänster för de kanalerna man abonnerar på. Det betyder att man kan få tillgång till kanalens play-tjänst från till exempel sin telefon, dator eller surfplatta. Med play-tjänsten kan man i de flesta fall inte titta på tv-kanalen live, alltså se det som visas på tv just då. Men man kan strömma en stor del av kanalens utbud, och i vissa fal får man även se vissa program innan de visas på tv. Med play-tjänster kan man även pausa, spola tillbaka eller se om programmen. Perfekt om man är rastlös eller lätt somnar framför tv:n. 

Exempel på tv-kanaler med play-tjänster är Kanal 5, TV4, TV3, MTV och TLC. Men det finns så klart en mängd fler. SVT Play, SVTs play-tjänst, är public service vilket betyder att den är gratis för alla i Sverige att titta på. Det betyder att man inte behöver ett abonnemang, utan alla är välkomna att ta del av de program SVT lägger upp. 

Det finns även tv-abonnemang där andra etablerade strömningstjänser ingår i kanal-paketet. Telia har flera olika paket där man kan få tillgång till streamingtjänster som TV4 Play, Netflix, HBO Max och Viaplay – för att ta några exempel. HBO Max är en play-tjänst fylld av populära tv-serier och filmer. Populära Succession visas till exempel allra först på HBO Max. TV4 Play ger en tillgång till svensk dramaproduktion och en mängd storfilmer från hela världen, plus massa sport. Viasat Film har ett stort utbud av de senaste biofilmerna. 

 

Frågor och svar om att välja tv-abonnemang

Vilken tv-leverantör ska man välja?

Välj tv-leverantör utifrån vilka tv-kanaler du är intresserad av att titta på och hur du vill titta på dem. Många leverantörer erbjuder playtjänster medan andra satsar mer på linjär-tv. Använd vår guide för att hitta rätt leverantör för dig.

Vad kostar tv-abonnemang i månaden?

Ett tv-abonnemang kostar i vanliga fall från 99 kronor i månaden och uppåt. men priset avgörs av vilken leverantör du väljer, hur många tv-kanaler du vill ha och om du köper till playtjänster. I tabellen högst upp på sidan hittar du de leverantörer vi rekommenderar och deras priser.

Vilken sportkanal är bäst?

Rättigheterna till olika sportligor är uppdelade på olika leverantörer. Dessa leverantörer kan även skifta mellan säsonger. Just nu hittar du Allsvenskan & Superettan hos Discovery+, och TV4 Play visar champions League och Viaplay visar NHL och F1.

Vilka tv-leverantörer har playtjänster?

De allra flesta tv-leverantörer erbjuder även playtjänster i olika utsträckning. De kanaler du har tillgång till på din tv har du även tillgång till via playtjänsten. Hos Telenor kan du även köpa till HBO Max och Viaplay, och hos Ownit kan du köpa till TV4 Play och HBO Max.

Vilket tv-abonnemang är billigast?

I listan högst upp på sidan hittar du de tv-abonnemang vi rekommenderar, aktuella erbjudanden och priser. Betala från 149 kronor i månaden.