Netflix

C More

Prova gratis första perioden!

Sport, Film, TV4 mm

Ingen bidningstid

Viaplay

Prova fritt i 2 veckor!

Månadsvis

Ingen bindningstid

SF Anytime


Hyr eller köp film och serier styckvis

Ingen bindningstid

Från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Disney+


Månadvis

Ingen Bindningstid

Hayu

Gratis provperiod

Månadsvis

Ingen bindningstid

Netflix är ett amerikanskt företag som tillhandahåller film och tv-serier på nätet. Sedan 2012 finns Netflix i Norden, där du kan använda tjänsten genom att betala en månadskostnad. Utbudet från Netflix ser lite olika ut mellan USA och Sverige, men även den svenska versionen har ett brett utbud och nya filmer och tv-program tillkommer ständigt. Här finns dels amerikanska klassiker, men också svenska feel good-filmer samt filmer från andra nationer. Netflix producerar även en mängd egna serier, filmer och dokumentärer själva. De flesta av de filmer och serier som finns på svenska Netflix har svensk text, men det finns också de som bara har engelsk text. 

Hur fungerar Netflix? 

Netflix är en bra tjänst för dig som tycker om att titta på film och serier och vill ha ett stort utbud som ständigt förnyas. Med Netflix strömmar du film till din dator, tv eller mobila enhet. För att få tillgång till Netflix behövs en prenumeration. Netflix erbjuder ett par olika prenumerationer beroende på vad man behöver. Om man till exempel vill kunna titta på Netflix på flera olika enheter samtidigt kan man behöva uppgradera sin prenumeration. Om man aldrig har provat Netflix tidigare erbjuder Netflix själva en provtid för nya prenumeranter. Då kan man få prova Netflix helt gratis under ett par veckor för att se om man trivs med tjänsten och utbudet. 

Netflix kan man titta på precis när man vill. Alla serier och filmer som finns tillgängliga på tjänsten kan man trycka play på och njuta av precis så som man själv vill. Man behöver alltså inte tänka på någon tablå eller liknande. Netflix finns tillgängligt genom webbläsare i datorn och genom en app i smarta tv-apparater, mobila enheter, streamingspelare och spelkonsoler. Netflix finns bland annat tillgängligt på dessa plattformar: iOS, Android, Apple TV, PlayStation 3 och 4, Xbox One och Xbox 360, Windows och Mac. 

För att kunna nå Netflix behövs internet. Men om man vet att man ska vara utan internet under en tid, man kanske ska sitta på en lång flygresa, går det bra att ladda ner filmer och serier för att titta på offline. Netflix kommer dessutom ihåg precis var du slutade titta, så det är lätt att ta en paus och komma tillbaka några dagar senare. 

Utbudet på Netflix

Netflix har ett brett utbud av filmer, serier och dokumentärer. Allt material är indelat i praktiska kategorier så att det ska vara enkelt att hitta. Det finns även en kategori som är specialanpassad efter just dina intressen. Om du till exempel har tittat på många romantiska komedier tipsar Netflix dig när det kommer en ny film i samma genre. Om man har barn finns det även en profil där bara barninnehåll syns, då behöver man inte vara orolig för att barnen ser något de inte riktigt är mogna till än. 

Netflix producerar en mängd innehåll själva. De har bland annat producerat snackisar som The Crown, Sex Education, The Irishman, Uncut Gems och Stranger Things. När serier släpps på Netflix släpps många gånger alla avsnitt på en gång. Perfekt om man ligger hemma i soffan en söndag eller hatar att behöva vänta på att få reda på vad som ska hända en hel vecka. 

 

Frågor och svar om Netflix

Vad kostar Netflix 2022?

Netflix kostar från 89 kronor i månaden. Netflix har tre olika abonnemang: Bas, Standard och Premium. Bas, för 89 kronor i månaden, ger full tillgång till Netflix utbud men man kan endast se innehåll på en skärm samtidigt.

Kan man titta på Netflix gratis?

Nej, Netflix erbjuder inte sin tjänst gratis. De har heller inte provperioder då man kan prova tjänsten gratis under en begränsad tid. För att få tillgång till Netflix behöver du ett aktivt abonnemang.

Vilka abonnemang finns hos Netflix?

Netflix har tre olika abonnemang: Bas, Standard och Premium. Alla tre abonnemang har samma innehåll. Standard har även tillgång till HD-kvalitet och man kan använda upp till två skärmar samtidigt. Premium har tillgång till Ultra HD-kvalitet och man kan använda upp till fyra skärmar samtidigt.

Hur tittar jag på Netflix?

Netflix strömmar sitt material online. För att titta på Netflix behöver du en smartphone, surfplatta, smart TV eller annan strömningsenhet. Ladda ner Netflix-appen eller titta på Netflix via webbläsare.

Har Netflix hyrfilmer?

Nej, Netflix har inte hyrfilmer. Netflix erbjuder endast abonnemang där man får tillgång till hela Netflix bibliotek av filmer, serier, barnprogram och dokumentärer. Läs mer om Netflix på vår sida.