Abonnemang – barn

4G

Vimla mobilabonnemang

Rabatt första månaderna!

Fria Sms & Samtal

Ingen Bindningstid
3-100
från 110 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon mobilabonnemang

Halva priset de tre första månaderna!

Fria Samtal, Sms

Ingen Bindningstid
4-100 GB
Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Fello mobilabonnemang

Halva priset första månaderna!

Fria samtal & Sms

Ingen Bindningstid
2-22GB
från 95 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Comviq mobilabonnemang


Fria Sms & Samtal

Ingen Bindningstid
5-100 GB
från 145 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor mobilt bredband


Surfa fritt

Ingen bindningstid
40-200 GB
från 249 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tre mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindingstid
5-obegränsad GB
från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Nextory

Prova gratis i 14 dagar!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 139 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Bookbeat

Prova gratis i 2 veckor!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Disney+


Månadvis

Ingen Bindningstid

Zcooly


Månadsvis

Ingen bindningstid

Albert


Månadsvis

Ingen bindningstid

0 (fr 119) kr
LÄS MER & BESTÄLL

Jaramba


Månadsvis

Ingen bindningstid

Idag finns det en mängd specialanpassade abonnemang för barn och ungdomar under arton år. Många gånger är dessa abonnemang lite billigare eller kommer med specialanpassat innehåll för just en lite yngre publik. 

När man tänker på barnabonnemang tänker man kanske först på mobilabonnemang – och visst finns det många förmånliga mobilabonnemang för den under arton år. Men det finns även andra typer av abonnemang med barn som målgrupp, till exempel bokabonnemang och ljudböcker. 

Barnabonnemang – mobil

Om man letar efter ett abonnemang till tills barn mobiltelefon finns det en mängd olika varianter att välja på. Många operatörer erbjuder en längre månadskostnad om man är under 18 år. Många gånger är villkoren i princip samma för barnabonnemanget som för ett standardabonnemang. 

Operatörer som erbjuder barnabonnemang är bland annat: Hallon, Vimla, Fello, Comviq och Halebop. Telia, Telenor, Tre och Tele2 erbjuder familjeabonnemang. 

Vad ska man tänka på innan man köper ett barnabonnemang?

Det är viktigt att abonnemanget man skaffar till sitt barn stämmer väl överrens med hur barnet använder sin mobiltelefon. De flesta abonnemang idag, även barnabonnemang, erbjuder gratis samtal och sms. Det betyder att det man egentligen behöver tänka på är hur mycket data barnet behöver. Spelar barnet mycket spel online? Tittar hen på mycket videor på Youtube? Då kanske det behövs mer data än om barnet bara skickar sms eller ringer på vägen hem från skolan. 

Det är även viktigt att kolla upp hur bra täckning operatören har där just ni bor. I storstäder har i stort sett alla operatörer mycket god täckning, men ute på landsbygden kan det se lite olika ut. På operatörens hemsida finns ofta en täckningskarta där man kan kontrollera täckningen i sitt eget område. 

Familjeabonnemang

Vissa operatörer erbjuder familjeabonnemang. Med ett familjeabonnemang delar hela familjen på ett abonnemang, men man har såklart olika telefoner. Villkoren för dessa abonnemang kan se lite olika ut beroende på vilken operatör man väljer. Den här typen av abonnemang ger ofta föräldern lite mer kontroll över hur barnet använder sin telefon. Man kan många gånger spärra telefonen eller begränsa hur mycket data som får användas. 

Bokabonnemang för barn

För ett barn som älskar att läsa kan ett bokabonnemang vara toppen. Det finns abonnemang som skickar hem en fysisk bok med jämna mellanrum, till exempel Barnesbokklubb eller En bok för alla, eller ljudboksabonnemang som är anpassade för barn. 

Ljudböcker för barn

Alla ljudbokstjänster erbjuder en mängd olika barnböcker – både som ljudböcker och e-böcker. Om man skaffar något av familjeabonnemangen hos Storytel, Family eller Family+, ingår två eller tre barnkonton i abonnemanget. Barnkontot, eller Kids Mode som Storytel kallar det, visar endast barnböcker om man öppnar appen. För att få tillgång till resten av utbudet i Storytel behöver man slå in en pin-kod – allt för att barnen ska stanna i Kids Mode. 

I Kids Mode finns en mängd olika barnböcker för olika åldersgrupper. För de allra yngsta finns böckerna om Alfons eller Lilla spöket Laban, och för de lite äldre finns äventyren om Harry Potter och Bert. 

Lärorika appar för barn

Spel är populärt bland barn och vill du som förälder göra skärmtiden mer meningsfull finns det gott om lärorika appar. Det finns flera pedagogiskt utformade appar som gör det roligare och enklare att lära sig och att bli bättre i olika skolämnen. Perfekt att använda om barnet upplever vissa ämnen som svåra eller för att få upp intresset för något. Det finns digitalt lärande inom många olika ämnesområden som matematik, geografi, svenska, engelska och även programmering. De flesta apparna är gratis att testa under en viss tid och efter provperioden kan man prenumerera månadsvis så länge man vill, helt utan bindningstid.

Zcooly

Tycker barnet att matematik är svårt, eller kanske du som förälder inte känner att dina kunskaper räcker till vid matteläxor så är Zcooly den perfekta appen. Det här är en matematik-app som gör det enkelt att lära sig och träna upp sig inom matematikens värld med addition, subtraktion, multiplikation, division, bråktal och även klockan. Appen passar barn i åldern 5-12 år med matematiknivåer från lätt till svårt.

Albert

Albert är mer än tjänst med flera olika appar och indelat efter de två ålderskategorierna 3-9 år och 10-16 år. Det här är en riktigt bred digital plattform med många ämnesområden som matematik, geografi, svenska, engelska och programmering.

Jaramba

För de allra yngsta barnen 2-5 år passar appen Jaramba utmärkt. Den är framtagen för att lära och utveckla de små barnen i språk, matematik, naturvetenskap och även kreativitet. Förutom spel finns det i appen också digitala barnböcker som barnen både kan få upplästa och bläddra i.

Frågor och svar om abonnemang – barn

 

Vilket mobilabonnemang är bäst till barn?

I topplistan högst upp på sidan hittar du de mobilabonnemang vi rekommenderar för barn. Hallon erbjuder till exempel extra låga priser till barn och ungdomar under 18 år.

Vilka operatörer har familjeabonnemang?

Telenor, Tre och Comviq är exempel på operatörer som erbjuder familjeabonnemang. Operatörerna har lite olika villkor och priser. Använd länkarna högst upp på sidan för att läsa mer.

Har BookBeat familjekonto?

Ja, BookBeat erbjuder Familjekonto. Med Familjekonto kan upp till fem personer dela på samma konto, men få egna profiler. För barnen kan man skapa barnprofiler med innehåll anpassat för de yngre användarna.

Har Nextory familjekonto?

Ja, Nextory har Familjeabonnemang. Med abonnemanget Familj kan upp till fyra profiler skapas under samma konto. Skapa barnprofiler till barnen med innehåll anpassat efter yngre läsare.

Vad ingår i Disney Plus?

I Disney Plus ingår hundratals titlar från Disney, Marvel, Pixar, National Geographic och mycket mer. Disney Plus har även exklusiva titlar som endast släpps på streamingtjänsten. Läs mer via länken i topplistan.