Bahnhof

Telenor bredband

Rabatt första året!

Månadsvis

Ingen bindningstid
100-1000
från 299 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Halebop bredband


Månadsvis

Ingen bindningstid
100/100 - 500/500
Från 329 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Boxer bredband

Halva priset på Bredband 100!

Månadsvis

12 månader
10/10 - 250/100
Från 239 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Bahnhof är en svensk leverantör av internet som har varit verksam sedan 1994. Bahnhof levererar bredbandstjänster, VPN-tjänster och antivirus-tjänster till både privata kunder och företag. Företaget har gjort sig kända för sitt stora fokus på sekretess, integritet och säkerhet på nätet. Idag har Bahnhof över 330 000 privatkunder i Sverige, och vid Telekomgalan 2020 vann de Årets bredbandsoperatör. 

Bahnhof bredband

Bahnhof är såklart mest kända för sitt snabba och stabila bredband. Om man har tillgång till Bahnhofs tjänster och vilken hastigheter man kan få med Bahnhofs uppkoppling beror lite på var, och hur, man bor i Sverige. Den absolut snabbaste uppkopplingen de erbjuder är 10 000 Mbit/s. Det är till och med den snabbaste uppkopplingen som finns i Sverige idag. Med en så snabb uppkoppling kan man utan problem spela spel online utan att det laggar, streama hur mycket film som helst och ladda ner tunga filer. Det är dock inte alla som ser behovet av en så snabb uppkoppling. Därför erbjuder Bahnhof även internetuppkopplingar på mellan 10 och 1000 Mbit/s. 

För att ta reda på vilken hastighet som passar ditt hushåll allra bäst erbjuder Bahnhof en snabb guide. Om man är ensam i hemmet och endast använder internet ibland för att skicka mail, surfa på nyhetssidor och kolla Facebook räcker det gott och väl med 10 Mbit/s. Om man å andra sidan är en större familj som gärna strömmar filmer och tv-serier och spelar spel online ska man titta på hastigheterna mellan 100 och 250 Mbit/s. 

Vad Bahnhofs bredband kostar beror lite på var man bor. Man kan enkelt gå in på deras hemsida och skriva in sin adress för att få alla uppgifter om man Bahnhof levererar och hur mycket det kostar. 

Bahnhof VPN

VPN, eller Virtual Private Network, används för att skydda datatrafik när man surfar på internet. Internet är stort, många använder det och tekniken går ständigt framåt. Det betyder att många även är intresserade av datan som skickas fram och tillbaka när man till exempel surfar på sociala medier eller söker. För att skydda den datan från okända, myndigheter, företag eller andra väljer vissa att använda en så kallad VPN. En VPN-tjänst gör att det inte går att se hur du använder internet. En VPN-tjänst kan även användas för att det ska se ut som att man kopplar upp sig från ett annat land. Detta kan göra det möjligt att titta på SVT Play eller andra svenska strömningssajter när man är utomlands. 

Bahnhof erbjuder tjänster Integrity. Integrity finns i två olika varianter: LEX Integrity och Integrity VPN. LEX integrity är en kostnadsfri tjänst som gör det möjligt att byta sin IP-adress när man surfar. Integrity VPN är lite mer avancerad. Den gör det möjligt att bland annat dölja sin IP-adress och få svensk IP-adress när man är utomlands. Intergity VPN kostar 40 kronor i månaden. 

Bahnhof antivirus

Banhof har ett stort fokus på säkerhet. De erbjuder inte bara säkra internetuppkopplingar, utan även program som håller din dator frisk från virus, trojaner och annat skadligt. 

Banhof SAFE ger ett brett skydd mot virus och annan skadlig programvara på internet. I programmet ingår antivirus, bankskydd, surfskydd och spårning av borttappade enheter.

 

Frågor och svar om Bahnhof 

Hur mycket kostar Bahnhof?

Vad bredband med Bahnhof kostar beror på var du bor. Via Bahnhofs hemsida kan du skriva in din adress och få aktuella prisuppgifter.

Hur skaffar jag bredband från Bahnhof?

Du beställer enkelt bredband från Bahnhof via deras hemsida. Fyll i din adress och se om Bahnhof kan leverera bredband till din adress och så så fall i vilka hastigheter.

Hur säger man upp Bahnhof?

Om du vill säga upp en tjänst du har beställt av Bahnhof behöver du ringa deras kundtjänst på telefonnummer 010-510 00 00. Bahnhof har vanligtvis en månads uppsägningstid.

Hur snabbt bredband har Bahnhof?

Bahnhof kan leverera bredband med hastigheter från 10 mbit/s upp till hela 10 000 Mbit/s. Skriv in din adress på Bahnhofs hemsida för att se vilka hastigheter de kan leverera till din hemadress.

Är Bahnhofs kunder nöjda?

Ja, Bahnhof har fem år i rad valts till Sveriges bästa internetleverantör av Nordic Bench. De har även vunnit Sveriges nöjdaste kunder bland bredbandskunder i Svenskt Kvalitetsindex undersökning två år i rad.