Abonnemang till iPad

Hallon mobilt bredband

Halva priset de tre första månaderna!Ingen bindningstid
5-200 GB
Från 89 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Chili mobilt bredband
Ingen bindningstid
Obegränsad GB
från 349 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Tre mobilt bredband
Ingen bindningstid
15-obegränsat
från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor mobilt bredband


Surfa fritt

Ingen bindningstid
40-200 GB
från 249 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tele2 mobilt bredband


Månadsvis

Ingen bindningstid
40-400 GB
Från 299 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Nu för tiden är det många som har en iPad hemma. Den lätta och kompakta surfplattan kan användas till mycket. Många använder den till exempel för att titta på tv, surfa på internet, uppdatera sociala medier och skicka mejl. iPaden har för många blivit en ersättning för den traditionella datorn. En av de största fördelarna med en iPad är att den är så enkel att ta med, i och med att den är liten till storlek och väger lätt. Men för att iPaden ska kunna uppnå sin fulla potential är det ofta ett måste att kunna surfa på sin iPad. För att du ska kunna gör det var du än befinner dig kan du behöva skaffa ett abonnemang till din iPad.

iPad

Det finns flera olika modeller av Apples populära iPad, men dessa kommer i huvudsak i två olika varianter: en med endast WiFi och en med WiFi plus cellular. Modellen med endast WiFi kan, som namnet antyder, endast ansluta via WiFi. Det betyder att du behöver ett WiFi för att kunna koppla upp den här iPaden till internet. Det funkar bra om man till exempel bara använder sin iPad hemma, där man har WiFi, eller på arbetsplatsen. 

Om man vill kunna ta med sin iPad utan restriktioner är det en iPad med WiFi plus cellular man ska satsa på. Denna iPad kan koppla upp sig via mobilnätet där det finns täckning (det vill säga i stort sett överallt). För att spaden ska kunna koppla upp sig krävs ett aktiverat SIM-kort. Det är här abonnemanget kommer in i bilden. 

iPad-abonnemang 

Ett iPad-abonnemang kan du hitta hos flera operatörer, bland annat hos de stora operatörerna såsom Telenor, Tele2 och 3. Vad ett iPad-abonnemang kostar är olika och du bör därför jämföra för att hitta det som är det billigaste. När du jämför abonnemang ska du fundera över ungefär hur mycket du brukar surfa i din vardag, när du är utanför wifi-zoner, som ofta finns i hemmet, i skolan och på kontoret. Med det bästa abonnemanget för dig är du aldrig utan internetuppkoppling, men du betalar inte heller för något du inte har användning för.

Många gånger kan man köpa abonnemanget tillsammans med surfplattan. Då kan man även välja att delbetala iPaden, så att man betalar av den tillsammans med sitt abonnemang varje månad. 

Tre

Hos operatören Tre kan man köpa en iPad tillsammans med ett abonnemang. Man väljer på två olika mängder med surf som finns i abonnemanget 3Bredband. Vilken surfmängd man ska välja beror på hur mycket man kommer att använda sin iPad utan WiFi. Om man till exempel pendlar långt till jobbet varje dag utan tillgång till WiFi kand et vara bra att investera i ett abonnemang med mycket surf, men om man bara är utan WiFi ibland räcker ett minne abonnemang. 

Tre erbjuder även 3Bredband kontantkort. Man kan antingen köpa ett kontantkort som gäller under en dag, en vecka, en månad eller 90 dagar. 

Telenor

Telenor erbjuder även surfplattor, däribland iPad, tillsammans med abonnemang. Man kan antingen välja ett abonnemang för mobilt bredband, eller ett extra sim-kort för surf om man redan är mobilabonnemangskund hos Telenor. Det mobila bredbandet kommer i tre olika storlekar så att man enkelt kan anpassa abonnemanget efter egna behov. 

Frågor och svar om abonnemang med iPad

 

Måste man ha abonnemang till iPad?

Nej, man måste inte ha ett abonnemang till sin iPad. iPad finns i två olika modeller: en med endast WiFi och en med WiFi + cellular (alltså plats för simkort). Det går alltså bra att endast använda sin iPad med WiFi, men om. man vill kunna ta med den överallt rekommenderar vi en iPad med abonnemang.

Vilket abonnemang passar iPad?

I listan högst upp på sidan hittar du de abonnemang vi rekommenderar för iPad. Ett abonnemang för mobilt bredband är vad som behövs till en iPad. Tre, Telenor och Tele2 erbjuder även abonnemang som köps tillsammans med en iPad.

Var sätter man in SIM-kort i iPad?

SIM-kortfacket sitter på antingen höger eller vänster långsida, beroende på iPad-modell. Öppna facket genom att trycka in ett gem, SIM-utmatningsverktyg eller annat spetsigt föremål i hålet precis vid facket. Placera ditt SIM-kort i facket och skjut in facket i din iPad igen.

Ska man köpa iPad med eller utan SIM-kort?

En iPad utan plats för SIM-kort kan endast ansluta till internet med WiFi, en iPad med SIM-kort kan ansluta till internet där det finns täckning i mobilnätet – precis som din mobiltelefon. Köp den variant som passar dina vanor och behov.

Kan jag köpa iPad med abonnemang?

Ja, Telenor, Tre och Tele2 erbjuder surfplattor med abonnemang. Använd länkarna i listan högre upp på sidan för att läsa mer hos respektive operatör.