Mobilt bredband kontant

Hallon mobilt bredband

Halva priset de tre första månaderna!Ingen bindningstid
5-200 GB
Från 89 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Tre mobilt bredband
Ingen bindningstid
15-obegränsat
från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Chili mobilt bredband
Ingen bindningstid
50 GB -obegränsat
från 249 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor mobilt bredband


Surfa fritt

Ingen bindningstid
40-200 GB
från 249 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tele2 WiFi To Go


Tanka på när du behöver surf

Ingen bindningstid
5 - 60 GB
Från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Idag är det för många en självklarhet att ha internet, ibland är det till och med absolut nödvändigt för att vi ska kunna sköta vårt jobb eller hålla kontakten med människor runt omkring oss. I och med att behovet är så stort finns det också ett antal sätt att få internet på. Många som inte har internet levererat till sin bostad och inkluderat i hyran väljer att teckna någon form av abonnemang. Dock finns det de som inte kan eller vill göra det. Om du är en av dem, så är mobilt bredband med kontantkort ett alternativ för dig. Ett mobilt bredband med kontantkort är också bra för dig som behöver mobilt bredband tillfälligt. Du kanske har en vanlig uppkoppling hemma, men vill ha bredband också på resan eller i sommarhuset några veckor.

Hur fungerar mobilt bredband med kontantkort? 

Ett mobilt bredband med kontantkort fungerar oftast som så att du pluggar in ett USB-modem i din dator och kan sedan surfa så mycket som du har betalat för. Den här typen av kontantkort fungerar i regel bara med surf, du kan alltså inte ringa eller sms:a med det. Idag finns flera olika leverantörer av mobilt bredband kontant. Du bör därför jämföra olika för att hitta det som passar dig och dina behov bäst.

Den här typen av bredband som man köper via kontantkort har ingen bindningstid. Det betyder att när du har använt upp den surf du har köpt är du inte tvungen att fylla på igen. Därför kan ett sånt här bredband vara praktiskt om man vet att man bara kommer att behöva det under en begränsad tid. 

Bredband med kontantkort fungerar i stort sätt precis som ett kontantkort för mobiltelefoni. Kortet laddas på med pengar som man kan surfa för. När surfen är slut, eller tidsgränsen för kortet har tagit slut, måste man fylla på igen för att kunna surfa. Tidsgränsen för ett sånt här kontantkort kan vara olika, men många ligger på runt 30 dagar. 

Operatörer med mobilt bredband med kontantkort

Det finns ett par olika operatörer som tillhandahåller mobilt bredband med kontantkort. Det viktigaste att tänka på när man väljer operatör är hur mycket surf man får för pengarna och hur länge en laddning är giltig. 

Tele2

Tele2s variant av kontantkort för mobilt bredband kallas WiFi To Go. När man beställer WiFi To Go får man hem ett helt tomt SIM-kort som man sedan kan ladda med surf. Med kan ladda med antigen 5, 15 eller 30 GB. Det bästa med Tele2s WiFi To Go är att laddningen gäller i hela 12 månader. Då har man gått om tid på sig att använda upp sin data innan den blir förbrukad. 

Hallon

Även operatören Hallon erbjuder mobilt bredband via kontantkort. Kontantkorten går att beställa i fyra olika modeller, antingen med 5, 20, 100 eller hela 200 GB data att surfa för. Datamängden man har laddat sitt kontantkort med gäller i 30 dagar, sen blir den förbrukad varesig man har använt upp den eller ej. Ju mer surf man beställer från Hallon desto billigare blir priset per GB. Kontantkortet med 200 GB har alltså ett mycket lägre pris per GB än kontantkortet med 5 GB.