Ett telefonabonnemang är ett abonnemang till din telefon. När du har ett telefonabonnemang betalar du för din telefonanvändning i efterhand, ofta månadsvis. I slutet av månaden kommer då en räkning där du kan se vad du gjort och vad det kostar, du kan till exempel på din faktura ofta se vilka du ringt och hur länge era samtal har pågått.

Ett abonnemang har som regel en fast kostnad, denna brukar faktureras en månad i förväg, till skillnad från trafiken som faktureras i efterhand. Vad den fasta kostnaden ligger på beror på vad du har för telefonabonnemang. Det finns idag telefonabonnemang där nästan allt ingår, till och med telefonen och då är månadskostnaden i regel relativt hög. Ett abonnemang där nästan inget ingår har istället i regel en låg månadskostnad, men du får istället ofta betala mer för din trafik.

Jämför mobilabonnemang med oss:

Leverantör Pris/mån Data Mer info
fr. 70 kr/mån fr. 1GB/mån Mer Info!
fr. 99 kr/mån fr. 2 GB/mån Mer Info!
fr. 100 kr/mån 1-10 GB/mån Mer Info!
fr. 199 kr fr. 0,5 GB/mån Mer Info!

För att hitta det teleabonnemang som passar just dig ska du jämföra olika telefonabonnemang innan du bestämmer dig för vilket du ska ha. Att jämföra teleabonnemang är idag ganska lätt att göra, med fördel på nätet där flera sidor som jämför teleabonnemang finns. Ibland kan det vara bra att ta hänsyn till vilket abonnemang dina vänner ringer med också, vissa abonnemang har nämligen fria samtal till telefoner i samma nät.