Mobiltelefon med abonnemang

4G

Halebop mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindningstid
2-40GB
från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon mobilabonnemang

Halva priset de tre första månaderna!

Fria Samtal, Sms

Ingen Bindningstid
4-100 GB
Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Chili mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen Bindningstid
6 GB - obegränsat
från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Katshing mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindningstid
Fri surf
Från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla mobilabonnemang

Rabatt första månaderna!

Fria Sms & Samtal

Ingen Bindningstid
3-100
från 100 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Penny mobilabonnemang

Halva priset i fyra månader!

Fria Samtal & Sms

Ingen bindningstid
3-40 GB
Från 49 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Comviq mobilabonnemang


Fria Sms & Samtal

Ingen Bindningstid
3-40 GB
från 95 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor mobilabonnemang


Fria Sms & Samtal

Ingen bindningstid
3-obegränsad GB
från 219 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tre mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindingstid
5-obegränsad GB
från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tele2 mobilabonnemang


Månadsvid

Ingen bindningstid
2 GB - obegränsat
Från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Om man vill skaffa sig en ny mobiltelefon så är ett enkelt och smidigt sätt att göra det tillsammans med sitt mobilabonnemang. Många operatörer erbjuder förmånliga priser när man köper mobiltelefon och abonnemang ihop. Det är dessutom enkelt för dig som konsument att slå ihop köpet till ett. Mobiltelefoner som man köper på det här sätter köper man ofta på avbetalning. Man betalar alltså en liten del av telefonens totala pris varje månad. Avbetalningen för mobiltelefonen och priset för abonnemang hamnar på samma faktura – enkelt och smidigt alltså. 

Mobiltelefon med abonnemang – så fungerar det

Om man vill köpa en ny mobiltelefon tillsammans med ett abonnemang kan man antingen vända sig direkt till operatören, eller till en återförsäljare av mobiltelefoner. Olika operatörer har ofta olika erbjudanden. Det kan till exempel vara billigare att köpa en telefon och ett abonnemang från till exempel Halebop jämfört med Telia. 

När man köper en telefon tillsammans med ett abonnemang så betalar man av telefonen tillsammans med fakturan på abonnemanget som man får varje månad. Allt hamnar alltså på samma räkning. I vissa fall får man själv välja under hur många månader man vill betala av telefonen. I de flesta fall gäller dock 24 månader, alltså två år. Det betyder att när de här 24 månaderna har gått och telefonen är avbetald så betalar man bara abonnemanget. Då kan man välja att säga upp abonnemanget och skaffa sig en ny telefon och ett nytt abonnemang. Man kan även ha kvar den gamla telefonen och bara betala för mobilabonnemanget. 

Många gånger gäller en bindningstid för abonnemanget när man köper det tillsammans med en telefon. Bindningstiden brukar vara lika lång som avbetalningen av telefonen, alltså 24 månader. Vissa operatörer ger en valet att inte ha någon bindningstid på abonnemanget, men då brukar månadskostnaden bli betydligt högre. Samma sak gäller om man väljer att betala av sin mobiltelefon under en kortare period. Även då blir månadskostnaden högre. 

Om man vill sänka sin månadskostnad så mycket som möjligt ska man alltså välja att binda sitt abonnemang och betala av sin telefon under två år. 

Tänk på det totala priset

Det är dock viktigt att kontrollera så att man inte betalar för mycket. Priset för att köpa en telefon på avbetalning är ofta en aning dyrare än att köpa den direkt. Lägg ihop den totala kostaden för telefonen genom att ta månadskostnaden gånger antal månader som avbetalningen är lagd på. Då får du reda på hur mycket du kommer att betala för telefonen totalt. 

Köp den senaste telefonmodellen – med abonnemang

Om man ofta vill uppdatera sin telefon och ha den senaste modellen kan det vara praktiskt att köpa den på avbetalning tillsammans med ett abonnemang. Då behöver man inte betala hela summan för mobiltelefonen direkt, utan kan dela upp den under avbetalningsperioden. Alla de senaste mobiltelefonerna på marknaden säljs på det här sättet. Är man till exempel intresserad av den senaste iPhone-modellen så finns den hos de flesta operatörer. 

Billiga telefoner med abonnemang

Om man väljer en lite äldre telefon-modell så blir förstås månadsavgiften för telefonen lägre jämfört med om man väljer den senaste iPhone-modellen eller den nyaste telefonen från Samsung. Man kan komma undan med en månadsavgift på under hundralappen om man väljer en lite äldre eller mindre avancerad modell.