TV via parabol

Allente TV parabol


Månadsvis

12 månader

Om man är ute efter riktigt skarp och klar bild kan ett bra alternativ vara TV via parabol istället för den idag lite vanligare varianten via marknätet. En parabolantenn ger tillgång till en mängd olika tv-kanaler från hela världen, fantastisk bildkvalitet och fantastiskt ljud. 

Hur fungerar TV via parabol?

För att man ska få tillgång till TV via parabol, eller satellit-tv, behöver man en parabol. Vanligtvis placeras den på taket på fastigheten. Den kan även fästa den på en vägg, balkong eller på marken. Det viktiga är dock att parabolen har fri sikt mot den satellit som skickar signaler till den – annars är det svårt att få in några tv-kanaler. Om man bor i en egen villa är det ofta fritt fram att sätta upp en parabol på taket. Reglerna kan vara lite annorlunda om man bor i en bostadsrätt eller hyresrätt. Kontrollera alltid reglerna innan du sätter upp en parabol på taket, väggen eller balkongen.

Parabolen kopplas sedan samman med din tv via en antennkabel. Om du har en lite äldre tv-modell kan du även behöva en tv-box, men på modernare apparater är den ofta redan inbyggd. Man kan istället behöva en tv-modul som man faster bak på tv:n där man placerar sitt kanalkort från sin valda operatör.

Det är även svårt att få in några tv-kanaler om man inte har ett abonnemang hos en tv-operatör som erbjuder TV via parabol. Den ledande operatören i Sverige är Alletne.  

Fördelar med TV via parabol

Fastän TV via parabol inte är riktigt lika vanligt nu för tiden som det var innan streamingtjänsterna gjorde sitt intåg i de svenska hemmen så är det fortfarande ett bra val när det kommer till tv. Med parabol kan man alltid lita på att man har riktigt bra bild och riktigt bra ljud. Man behöver heller inte oroa sig för om ens internet och WiFi fungerar som det ska. Med parabol-tv behöver man ingen internetuppkoppling och man kan njuta av alla sina tv-kanaler fastän det är driftfel hos din bredbandsleverantör. 

Operatörer som erbjuder TV via parabol

I Sverige finns det en stor operatör som erbjuder parabol-tv, Allente. Allente erbjuder flera olika programpaket så att man kan få just de kanalerna man vill ha. De erbjuder dessutom kanalpaket där streamingtjänster ingår. Då får man det bästa av två världar: bekvämligheten och flexibiliteten som streamingtjänster erbjuder och kvaliteten och pålitligheten som parabol-tv erbjuder.

Allente

Om man är ute efter parabol- och satellit-tv är företaget Allente den ledande aktören på den svenska marknaden. Allente är en sammanslagning av de tidigare största aktörerna på marknaden, Viasat och Canal Digital. Allente tillhandahåller tv-sändningar av högsta kvalitet med parabol och satellit till kunder i hela Norden. TV via parabol ger bild- och ljudkvalitet utöver det vanliga och helt utan fördröjningar. Live-tv blir alltså live på riktigt!

Allente har ett flertal kanalpaket som man kan välja mellan. De har kanalpaket med endast tv-kanaler eller med tv-kanaler och streaming. Man kan dessutom kombinera kanalpaketen med strömningstjänster som C More, V Sport, V Series & film, V sport golf, Netflix och Discovery+.

Hos Allente hittar du tv-kanaler som SVT, TV3, TV4, Kanal 5, TV 6, Disney Channel, Nickelodeons kanaler, Eurosport, CNN, CNBC, TLC, MTV, National Geographic och mycket mer. 

Förutom tv via parabol så erbjuder Allente fibertjänster – både fiber-bredband och fiber-tv.  

 

Frågor och svar om TV via parabol

Vad behövs för att få TV via parabol?

Om du vill ha TV via parabol behöver du en parabolantenn, en antennkabel som du kopplar till din digital-box eller TV och ett abonnemang för parabol-TV. Högre upp på vår sida hittar du operatörer som erbjuder parabol-TV.

Vilka har TV via parabol?

Allente erbjuder parabol-tv på den svenska marknaden. De tidigare ledande operatörerna på marknaden Canal Digital och Viasat har tillsammans bildat företaget Allente för att kunna erbjuda ett så brett och bra utbud som möjligt.

Vad är Allente?

Allente är ett företag som erbjuder TV via parabol på den svenska marknaden. Allente är en hopslagning av Canal Digital och Viasat.

Vilka fördelar har parabol-tv?

Den största fördelen med TV via parabol är att dina tv-kaneler kommer att finnas tillgängliga även om ditt internet ligger nere. Parabol ger även riktigt bra ljud- och bildkvalitet.

Vad kostar TV via parabol?

TV via parabol kostar från 279 kronor i månaden hos Allente. Du har en bindningstid på två år, men kan byta fritt mellan de olika paketen under bindningstiden.