TV via bredband

Allente TV


Månadsvis

12 månader

Från 279 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Telenor TV

Rabatt första året!

16-63 kanaler

Ingen bindningstid

från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Boxer TV

Sänkt pris första 12 månaderna!

Månadsvis

24 månader

Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Discovery+


Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 0 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Viaplay

Prova fritt i 1 vecka!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 0 kr
LÄS MER & BESTÄLL

TV4 Play

Gratis tv-paket

Sport, film, serier

Ingen bidningstid

från 0 kr
LÄS MER & BESTÄLL

SkyShowtime

Välj årsabonnemang

film & serier

Ingen bindningstid

Ownit TV


Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Disney+


Månadvis

Ingen Bindningstid

Hayu

Gratis provperiod

Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 0 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Tv via bredbandet innebär att den digitala tv-signalen går via bredbandsnätet istället för via till exempel en satellit eller kabel. Idag är det vanligaste att man har bredbands-tv via fiber, men man kan även ha det via telejacket eller stadsnätet. 

För att kunna kolla på tv via bredbandet så behöver du en tv som klarar den digitala signalen, en digitalbox eller motsvarande och, såklart, ett bredbandsabonnemang. Det finns olika varianter av digitalboxar och tv-boxar men leverantören hyr oftast ut dessa gratis eller till en mindre kostnad. Tv-boxen behöver sen kopplas till nätverket för att kunna fungera. 

Leverantörer av tv via bredband

Många av sveriges tv-leverantörer erbjuder även tv via bredbandet. För många är detta enkelt lösning då man kanske redan har ett bredbandsabonnemang hos leverantören. Många erbjuder även förmånliga paket om man både beställer bredband och tv från samma leverantör. 

Telenor

Telenor erbjuder högkvalitativ tv via fibernätet. De erbjuder tre olika kanalpaket som passar den som bara vill ha grundutbudet och den som vill ha ett maxat paket med alla kanaler plus play-tjänster som TV4 Play, HBO Max och Viaplay. I alla tv-paket ingår en tv-box. 

Telia

Telia erbjuder bredbands-tv både via fibernätet och telejacket. Det gör att de flesta hushåll har tillgång till Telias tv-utbud via bredbandet. För att Telias bredbands-tv ska fungera behöver man en digital-box och bredbandsanslutning. 

Telia har flera olika tv-paket med olika streamingtjänster som tillägg och kanal utbud. Man kan få tillgång till de populäraste tv-kanalerna med härlig underhållning för hela familjen. Streamingtjänster som TV4 Play, Netflix, Viaplay och HBO Max finns att välja på. 

Allente

Allente har förmånliga tv-paket via fibernätet. De erbjuder fyra olika tv-paket med möjlighet till tillval som TV4 Play, V Sport, V Film & Series och Discovery+. Allente erbjuder även bredband via fiber, och om man köper både tv och bredband via fiber från Allente får man ett extra förmånligt pris. 

Allente har tv-paketen Bas, Mellan, Stor och Premium. 

Här kan du se en lista på leverantörer som erbjuder TV via bredbandet och vad de ungefärligen kostar per månad.

 

Play-tjänster

En annan form av tv via internet är play-tjänster eller tv online. Play-tjänster når man via en webbläsare eller en app. Appen kan installeras i en smartphone, surfplatta, Apple TV, smart-tv, spelkonsoll eller annan enhet med internetuppkoppling. 

Play-tjänster gör det möjligt att titta på tv på sina egna villkor. Man behöver alltså inte anpassa sig efter en tv-tablå eller fasta tider. Man kan titta på de tv-program man själv vill precis när man själv vill. 

Många tv-kanaler har egna play-tjänster. Bland annat SVT Play, TV4 Play, Discovery+ och Viafree. Det finns även renodlade streamingtjänster som endast visar sina program via den egna tjänsten. Exempel på streamingtjänster är bland andra Netflix, HBO Max, SkyShowtime, Apple TV+ och Amazon Prime. Om man har ett abonnemang hos en tv-leverantör kan man ibland köpa till en streamingtjänst. Telia erbjuder till exempel HBO Max till sina kunder. 

Här kan du jämföra streamingtjänster att ansluta dig till när du redan har bredband.

Frågor och svar om TV via bredband 

Hur mycket kostar TV via bredband?

Många bredbandsleverantörer erbjuder paketpris när man beställer både bredband och TV. Använd listan i toppen på vår sida för att jämföra leverantörer och hitta en lösning som passar dig.

Hur fungerar TV via bredbandet?

TV-signalen går via bredbandsnätet när man har bredbands-tv. Andra lösningar kan vara TV via satellit, kabel eller telejacket. För att TV via bredbandet ska fungera behöver man ett bredbandsabonnemang och ett tv-abonnemang för bredbands-TV.

Vem erbjuder TV via bredbandet?

Boxer, Telenor och Ownit är tre företag som erbjuder TV via fiber som vi rekommenderar. Läs mer om respektive erbjudande via länkarna i tabellen i toppen på vår sida.

Hur kopplar jag in TV via bredband?

Om du har en Wifi-router till ditt bredband kopplar du ihop din router och tv-box med en nätverkskabel. Tv-boxen kopplar du till din TV med en HDMI-kabel.

Vilka playtjänster finns?

de flesta tv-leverantörer har även playtjänster som man kan nå via webbläsare eller tjänstens app. Här hittar du alla streaming- och playtjänster på den svenska marknaden.