Tidningsappar

Arcy – Bonniers tidningsapp

Bonniers tidningsapp - läs över 70 magasin digitalt

Readly

Prova en månad gratis!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Om man vill läsa en viss tidningar behöver man inte längre ta sig ut till tidningskiosken eller mataffären – idag finns tusentals tidningar och magasin bara ett enkelt knapptryck bort. Tidningsappar är vad Spotify är för musik och vad tjänster som Storytel och Nextory är för böcker – en enkel och digitaliserad lösning anpassad för ett digitaliserat liv. 

Populära appar som erbjuder tidningsprenumerationer är bland annat Arcy, Readly och Wype. För en månadsavgift får man tillgång till hela appens utbud – som ibland kan vara flera tusentals tidningar och magasin från hela världen. 

Så fungerar tidningsappar

Tidningsappar fungerar i stort sett likadant som prenumerationstjänster för film och tv, musik och ljudböcker. Man laddar ner appen till tidningstjänsten till sin smartphone eller surfplatta, blir medlem och skaffar en prenumeration, sen kan man börja ta del av appens utbud. Alla tjänster vi tar upp här har stöd för både iOS-enheter och Android-enheter. 

Apparna är ofta enkla att använda och man kan antingen söka efter den stel man är ute efter eller bläddra bland kategorier eller topplistor. Med en prenumeration får man obegränsad tillgång – man får alltså läsa precis hur många tidningar man vill och precis hur många gånger man vill. 

Populära tidningsappar

De största tidningsapparna i Sverige idag är Wype, Readly och Arcy. De tre apparna har lite olika utbud och funktioner, men i stort sätt fungerar de likadant. En prenumeration ger obegränsad tillgång till tidningarna och magasinen som finns i appen. 

Att ha en prenumeration hos en tidningsapp lönar sig snabbt om man läser mycket tidningar och magasin. Ett lösnummer av ett magasin kostar ungefär lika mycket som en månads prenumeration på ibland tusentals tidningar med en tidningsapp. Dessutom får man inte bara tillgång till de nyaste nummerna av alla tidningar, utan man kan även läsa äldre nummer. 

De flesta tidningsappar erbjuder en även att ladda ner tidningar till sin egen enhet. Då kan man läsa tidningen även när man saknar internetanslutning. Perfekt om man åker tåg med opålitligt internet eller ska ut till sommarstugan där täckningen är dålig. 

Arcy

Arcy är en tidningstjänst som Bonnier News och Lifestyle står bakom. I biblioteket finns vällästa magasintitlar som Allt om mat, Amelia, Tara, Allt om trädgård, Di Weekend, Teknikens Värld, Mama, Sköna hem och ToppHälsa. Totalt erbjuder Arcy runt 70 titlar. Det som gör att Acry sticker ut är att de tidningar som hittas i biblioteket hittas bara där. Ingen av de andra tidningsapparna erbjuder Allt om mat, M-Magasin eller Gods & Gårdar. Alla Arcys titlar är helt exklusiva för tjänsten.

Arcy erbjuder den första månaden helt gratis. Då får man tillgång till hela biblioteket av magasin och tidningar. 

Wype

Wype är en tidningsapp som har valt att fokusera på kvalitet istället för kvantitet. I appen får man tillgång till över 20 väl valda titlar. Wype har utvecklats av Bonnier Publications och har därför ensamrätt på många av Bonniers populära och läsvärda tidningar och magasin.

Titlar man kan hitta hos Wype är bland annat Illustrerad Vetenskap, I FORM, National Geographic, Världens Historia, Militär Historia, Släkthistoria, Aktiv Träning, Scandinavian Living och Populär Historia. 

Om man redan prenumererar på en Bonnier-tidning får man ett abonnemang hos Wype för halva priset – riktigt prisvärt för den som älskar tidningar. 

Vill du prova Wype så erbjuder de en månads provperiod helt gratis.

Readly

Den svenska appen Readly erbjuder tusentals titlar, både på svenska och en mängd andra språk. Som prenumerant får man obegränsad tillgång till utbudet och man får läsa precis hur mycket man vill. 

Populära titlar hos Readly är bland annat Råd & Rön, Leva & Bo, Elle, Filter och PC för alla. 

Om man vill prova Readly får man den första månaden helt gratis. 

 

Frågor och svar om tidningsappar

Vilka tidningar ingår i WYPE?

Wype är en del av Bonnier Publications och har endast deras egna titlar. Hos Wype hittar du bland annat Illustrerad Vetenskap, Världens historia, I FORM, Digital Foto, PC-tidningen, Sport Fishing och Field and Stream. Du hittar hela biblioteket via länken till Wype på vår sida.

Vilka tidningar ingår i Readly

Readly har ett bibliotek på över 5 000 titlar. Du hittar bland annat Aftonbladet, Hänt i veckan, King, Råd & Rön, Femina, Elle, Härligt hemma och Time Magazine Europe. Läs mer om Readlys utbud via länken till Readly på vår sida.

Finns Damernas Världs på Readly?

Nej, Damernas Världs finns tyvärr inte hos Readly. Readly kan erbjuda Femina, Plaza Kvinna, Daisy Beauty och Elle i samma genre. Damernas Värld kan du hitta i Bonniers tidningsapp Arcy. 

Vilken tidningsapp är bäst?

Vilken tidningsapp som är bäst beror på vilka titlar du är ute efter. Arcy har endast titlar från Bonnier News Lifestyle medan Readly har ett bredare utbud med över 5 000 olika tidningar och magasin. Läs mer om populära tidningspapper på vår sida för att hitta din favorit.

Vad kostar det att läsa tidningar online?

Att testa Arcy är helt gratis första månaden. Då får du läsa alla tidningar i deras bibliotek. Läs mer via länken i tabellen högast upp på vår sida.