Telge Energi

Telge Energi
1 månad

från 0 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Telge Energi är ett elföretag som arbetar med hållbar och miljömärkt el. 

Elavtal

Telge Energis elavtal erbjuder el från sol, vind och vatten. Det spelar ingen roll vilket elavtal du väljer – all el företaget levererar är märkt med Bra Miljöval för att värna om vårt djur- och naturliv. 

Telge Energi har tre olika typer av elavtal: rörligt pris, fast pris och vinteravtal.

Rörligt pris

Med ett elavtal med rörligt pris från Telge Energi varierar ditt elpris beroende på säsong, tillgång på el och efterfrågan. Elräkningen är vanligtvis högre under vinterhalvåret och lägre under sommarhalvåret. 

Välj ett rörligt avtal om din hushållsekonomi klarar av att elfakturan skiftar från månad till månad. Den här typen av avtal är ofta gynnsamt för den som beställer el till en lägenhet och visar sig ofta vara något mer prisvärt över året jämfört med fast pris. 

Fast pris

Ett avtal med fast pris ger dig full överblick över dina elutgifterna. Du binder upp ditt elpris under en fast period – vanligtvis ett, två eller tre år. Med den här typen av avtal slipper du oroa dig för plötsliga toppar i elpriset, men du gynnas inte heller av tillfälliga dalar eller om elpriset sjunker mer bestående. 

Välj fast pris om du vill kunna förutse din elfaktura.

Vinterpris

Vinterpris på el ger dig det bästa från fast och rörligt pris – i ett avtal. Avtalet ger dig ett fast pris under vinterhalvåret och ett rörligt pris under sommarhalvåret. När el förbrukas som mest slipper du alltså vara orolig för plötsliga pristoppar, och när el förbrukas som minst kan du dra nytta av hur elpriset fluktuerar. 

Ett vinteravtal är en bra kompromiss mellan fast och rörligt pris. 

Miljömärkt el

En viktig grundsten i Telge Energis verksamhet är deras medvetenhet kring miljö och hållbarhet. De  har som målsättning att bli Sveriges mest hållbara företag. 

Telge Energi arbetar med el från solceller, vindkraft och vattenkraft som har märkningen Bra Miljöval. Bra Miljöval är en märkning från Naturskyddsföreningen som ges till företag som uppfyller deras krav på miljöarbete. 

Naturskyddsföreningens krav på vattenkraft innebär att eltillverkningen ska tillåta de djur som lever i vattnet att frodas och leka. Vindkraften måste placeras på ett sätt som inte påverkar fågelområden eller andra skyddade naturområden. Solcellerna måste tas om hand på bästa sätt när de är förbrukade. 

Andra elleverantörer som satsar på miljö och hållbarhet är bland annat Greenely, GNP Energy och Fortum

Så tecknar du ett elavtal hos Telge Energi

Att byta elleverantör behöver inte vara svårt eller krångligt. Du kan enkelt själv byta till ett elavtal från Telge Energi genom ett besöka deras hemsida, välja avtalsform och skicka in din beställning.

Du kan välja att beställa el från Telge Energi via deras hemsida eller ringa till deras kundtjänst. Det tar upp till tre veckor att byta elleverantör, men om du har flyttat kan det lösas snabbare. Ring då Telge Energis kundtjänst för mer information. 

Gör såhär om du vill beställa el från Telge Energi:

  • Besök Telge Energis hemsida
  • Välj Beställ El
  • Fyll i om du bor i lägenhet eller hus och hur stor bostaden är
  • Fyll i ditt postnummer och få en prisbild
  • Välj Beställ om du vill gå vidare
  • Fyll i dina personuppgifter 
  • Beställ el från Telge Energi

Läs mer om elabonnemang och hitta alternativ till Telge Energi här. 

Frågor och svar om Telge Energi

Har Telge Energi grön el?

Ja, Telge Energi erbjuder endast el med märkningen Bra Miljöval. El med denna märkning är godkänd av Naturskyddsföreningen vilket innebär att tillverkningen av elen värnar om vår svenska natur och vårt djurliv.

Vad kostar Telge Energi?

Vad el kostar hos Telge Energi beror på vilken typ av avtal du har. Elpriset varierar dessutom från dag till dag – till och med från timme till timme. Besök Telge Energis hemsida via länken högst upp upp på vår sida för att göra en kostnadsbedömning för din bostad.

Är Telge Energi bra?

Telge Energi har elavtal med ett hållbart tänk för att värna om sina kunder och miljön. Läs mer om deras elavtal på vår sida och besök Telge Energis hemsida för att läsa mer och beställa.

Vilket avtal hos Telge Energi är bäst?

Vilket elavtal som är bäst beror på vad du som användare har för behov. Generellt brukar man säga att elavtal med rörligt pris blir något billigare i längden jämfört med ett avtal med fast pris. Läs mer om elavtal här. Läs mer om Telge Energis avtal på vår sida.

Hur tecknar jag elavtal hos Telge Energi?

Det är enkelt att teckna ett avtal för el hos Telge Energi. Följ steg för steg-guiden på vår sida och teckna ett nytt elavtal direkt på hemsidan. Använd länken högst upp på sidan för att komma direkt till Telge Energi.