Städhjälp & Städabonnemang

Servicefinder


Välj själv

Ingen bindningstid

Hemfrid städabonnemang


Valfritt intervall

Ingen bindningstid

från 395 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Tycker du om när det är skinande rent hemma men ogillar, eller har inte tid, att faktiskt få det att alltid vara så? Om det är så är du inte ensam. De allra flesta vill att det ska vara snyggt och fräscht hemma, men det är också många som varken har tid eller lust att städa. Som tur är finns det en lösning på problemet, nämligen städhjälp.

Det finns städhjälp att få från flera olika företag idag och priserna skiljer sig såklart åt. Vad det kostar att få städhjälp beror på hur omfattande städningen ska vara, men det skiljer sig också beroende på vem du vänder dig till. Eftersom priserna på städhjälp kan skilja sig så mycket åt är det viktigt att jämföra olika aktörer. Kolla upp var olika städföretag erbjuder och vad deras tjänster kostar. Det är också smart att kolla om du kan få billigare städning om du tecknar ett abonnemang.

Städhjälp på abonnemang

Om man alltid vill vara säker på att det är rent och fint hemma kan man skaffa sig ett städabonnemang. Om man har ett sådant abonnemang kommer det hem någon och städar hos dig regelbundet. Man brukar kunna välja mellan att få städning varje vecka, varannan vecka eller en gång i månaden. 

Vanligtvis ingår en standardstädning i abonnemanget, och om man vill ha något utöver det får man köpa till det för en liten avgift. Städning som inte ingår i standardmomenten brukar vara till exempel tvätt av kläder, byte av sängkläder, diskning och strykning av tvätt. 

Om man prenumererar på städning brukar man få ett lite bättre pris jämfört med om man köper städtillfällen för sig. Det kan alltså vara en bra investering om man vet att man vill ha städhjälp ofta. 

Bra saker att tänka på när man skaffar städhjälp

Om man ska skaffa ett städabonnemang eller bara en enstaka städning finns det några saker som är bra att tänka på innan. 

Hur ofta vill du ha det städat? Det här är kanske det viktigaste att tänka på innan man skaffar städhjälp. Vill du ha ett abonnemang där någon kommer regelbundet, till exempel varje vecka? Eller räcker det att någon kommer och städar bara ibland? Kanske när det har blivit extra stökigt efter en storhelg eller en fest? 

Om man aldrig har provat att ha städhjälp tidigare kan det vara bra att testa på en gång innan man skriver upp sig på ett abonnemang. Då kan man se hur städningen går till och känna av hur lång tid det tar innan det behöver städas igen. 

Hur vill du att städningen ska gå till? I en grundstädning ingår ofta ett visst antal moment. Dessa moment kan till exempel vara dammsugning, dammtorkning, moppning, avtorkning och tömning av sopor. Olika städfirmor har såklart olika omfattning på sin grundstädning, så det är bra att ha koll på vad som ingår och om man behöver något utöver grundmomenten. 

Pris? En annan viktig sak att tänka på är såklart pris. Vad kostar en grundstädning? Vad kostar det om man behöver något extra? Vissa firmor erbjuder en något billigare teststädning. Det kan vara ett bra sätt att prova en firma innan man till exempel skriver upp sig på ett abonnemang. 

Att få hjälp med städningen kan innebära mer frihet

Att få hjälp med städningen hemma innebär att du får tid över till att göra saker som du faktiskt tycker om. Kanske börjar du laga mer mat, eller kan äntligen gå den där kvällskursen du drömt om.

Frågor och svar om städhjälp och städabonnemang

Kan man ha städning på abonnemang?

Ja, man kan ha städning på abonnemang. Då får man hjälp med städningen hemma regelbundet, till exempel en gång i veckan eller varannan vecka. Läs mer om städhjälp och städabonnemang på vår sida.

Vad ingår i veckostädning med Hemfrid?

Du kan anpassa ditt Veckostädningsabonnemang hos Hemfrid efter dina behov. Du kan få hjälp med tvätt, strykning, sängkläder, fönsterputsning och mycket mer. Besök Hemfrid via länken på vår sida för mer information.

Vad kostar Hemfrid?

Hemfrid har olika prissättning beroende på vilka tjänster du väljer och var du bor. Deras Veckostädning kostar cirka 255 kronor i timmen.

Vad ingår i en storstädning med Hemfrid?

En storstädning med Hemfrid gör rent från golv till tak. Ditt hem dammas, dammsugs och våttorkas. Du kan även få hjälp med fönsterputsning, men det är en tjänst som köps till. Läs mer om Hemfrid via länken på vår sida.

Ingår städmedel med Hemfrid?

Ja, Hemfrid har egna städmedel som de använder vid städning. När du påbörjar ett abonnemang får du ett städpaket av Hemfrid med allt som behövs för städningen.