Spotify

Om man är ute efter att strömma musik är Spotify det självklara valet för många. Spotify erbjuder en tjänst som gör det möjligt att bära med sig all världens musik – direkt i sin telefon, dator eller surfplatta. De miljoner låtar som finns på Spotify gör det enkelt att alltid hitta en låt som passar. Förutom att Spotify ger tillgång till världens största artister så har de även kurerade spellistor för alla tillfällen. Ska du träna? Spotify har spellistor för det. Vill du jobba effektivt? Spotify har spellistor för det. Vill du slappna av? Spotify har spellisor även för det. 

Hur fungerar Spotify?

Spotify är en app, eller ett program, som man laddar ner till sin smartphone, dator eller surfplatta – det är så de allra flesta använder tjänsten. Det går dock även bra att nå Spotify via webbläsare om man inte vill ladda ner appen eller använder någon annans enhet. 

För att använda Spotify behöver man allra först skaffa sig ett konto. Det fixar man enkelt via appen eller på Spotifys hemsida. När man har ett konto är det dags att börja lyssna! I Spotify-appen kan man enkelt söka efter sina favoritartister, skrolla igenom de senaste topplistorna eller se vad ens vänner lyssnar på. Det är enkelt att skapa egna spellistor som man kan välja att dela eller hålla för sig själv. Musiken på Spotify kan man även spela upp om man saknar internetuppkoppling, men då måste man komma ihåg att spara ner spellistan, låten eller albumet till sin enhet. 

Spotify abonnemang

För att lyssna på Spotify behöver man faktiskt inget abonnemang. De erbjuder nämligen både en gratistjänst och en premiumtjänst. 

Spotify gratis

Med Spotify gratis, eller Spotify Free, får man tillgång till all musik och man får lyssna hur mycket man vill. Man måste dock stå ut med reklam mellan låtarna och om man använder sin mobil till att lyssna kan ens spellistor bara shufflas, det vill säga blandas. Det är heller inte möjligt att spara ner musik så att man kan lyssna även när man saknar uppkoppling till internet. Ljudkvaliteten är även något sämre om man inte väljer att betala för ett abonnemang.

Spotify Premium

Spotify Premium ger en obegränsad tillgång till allt material och alla funktioner på Spotify. Man får lyssna på musik helt utan reklamavbrott och man får själv välja om musiken ska shufflas eller spelas i en viss ordning. Det går även bra att lyssna på musik när man inte har tillgång till WiFi eller mobildata. Spotify Premium finns i flera olika varianter. Är man en ensam användare kostar det 99 kr i månaden, om man är två som delar kostar det 139 kronor i månaden, om man är en familj, upp till 6 personer, kostar det 169 kronor i månaden och om man är student kostar det bara 49 kronor i månaden.  

Prova Spotify

Om man vill prova Spotify Premium kan man få en månad helt obegränsad användning av betal-tjänsten. Perfekt om man vill se om ett Premium-konto är värt det eller om man klarar sig med ett gratis-konto. 

Spotify utbud

Spotify har ett stort utbud av musik – i alla möjliga genrer. Du hittar den senaste musiken från topplistorna men även smalare artister. All din favorit musik finns på Spotify! 

Spotify har inte bara musik – de har även podcaster. 

 

Frågor och svar om Spotify

Är det gratis att lyssna på Spotify?

Ja, du kan lyssna på Spotify helt gratis. Det är gratis att registrera ett konto på Spotif. Då får du tillgång till musik och poddar, med reklamavbrott. För att lyssna utan reklam behöver du ett betal-konto.

Hur mycket kostar Spotify?

Spotify har gratiskonton och premiumkonton. Premiumkonton har ingen reklam. Spotify Premium kostar från 109 kronor i månaden. Du kan prova en månad Premium helt gratis.

Har Spotify studentrabatt?

Ja, Spotify har studentrabatt. Som student får du Premium för endast 65 kronor i månaden. Spotify räknar personer som pluggar på en godkänd institution för högre utbildning studenter.

Kan jag dela mitt Spotify?

Spotify har två olika konton du kan dela: Duo och Family. Duo kan du dela med en person och Family kan du dela med upp till fem andra personer. Family fungerar endast för personer som bor under samma tak.

Har Spotify all musik?

Spotify har inte exakt all musik i världen, tyvärr. Utbudet varierar dessutom över tid och beroende på vilket land du lyssnar ifrån. Spotify har dock miljontals låtar och poddar i sitt bibliotek.