Internetabonnemang

Telenor bredband

Rabatt första året!

Månadsvis

Ingen bindningstid
100-1000
från 299 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Ownit bredband

Rabatterat pris i 3 månader!

Månadsvis

Ingen bindningstid
10 - 1000 Mbit/s
Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Boxer bredband

Halva priset på Bredband 100!

Månadsvis

12 månader
10/10 - 250/100
Från 239 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Halebop bredband


Månadsvis

Ingen bindningstid
100/100 - 500/500
Från 329 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Allente bredband


Månadsvis

Ingen bindningstid
100 - 500
från 399 kr
LÄS MER & BESTÄLL

För att få tillgång till internet behöver man ett internetabonnemang. Man kan antingen välja att ha ett mobilt internetabonnemang – då surfar man i mobilnätet och det är möjligt att ta med sig sin uppkoppling när man reser, pendlar eller på annat sätt lämnar hemmet. Eller så kan också välja ett fast internet – det har man vanligtvis i hemmet eller på kontoret. Uppkopplingen är många gånger snabbare men uppkopplingen är inte lika portabel och flexibel som det mobila bredbandet. Om man alltid vill vara uppkopplad utan att behöva bry sig om WiFi-lösenord och publika uppkopplingar väljer man förstås båda.

Vad är ett internetabonnemang?

Ett internetabonnemang är ett abonnemang som gör det möjligt att koppla upp sig på internet. Det finns flera olika lösningar. Om man vill ha en internetuppkoppling hemma kan man till exempel välja en uppkoppling via fiber, telefonjacket eller ADSL. Vilken uppkoppling man kan välja beror på var man bor och vilken anslutning som är möjlig till bostaden. Det går även bra att koppla upp sig genom mobilnätet hemma – då är det praktiskt att införskaffa en router så att man kan dela den mobila uppkopplingen mellan flera olika enheter. En mobil internetuppkoppling fungerar överallt där det finns täckning i mobilnätet. Det är alltså en internetanslutning som inte är bunden till en viss plats utan portabel. Om man pendlar ofta, har ett fritidshus eller sitter mycket på café och jobbar, pluggar eller surfar kan det vara mycket praktiskt. 

Företag som erbjuder internetabonnemang

Om man är ute efter ett företag som erbjuder fast bredband hemma finns det många att välja på. Det de har gemensamt är att de erbjuder snabba hastigheter och stabila uppkopplingar. 

ComHem

ComHem erbjuder fast bredband med en hastighet på upp till 1 200 Mbit/s. Det är ett riktigt riktigt snabbt bredband! Besök ComHems hemsida och se vilka hastigheter och priser de kan erbjuda dig på din adress.

Ownit

Med ett internetabonnemang från Ownit kan man få en hastighet på upp till 1 000 Mbit/s! Enligt spel-plattformen Steam har Ownit det snabbaste bredbandet i Sverige. Inte ett dåligt omdöme. Sök på din adress på Ownits hemsida och se vilka erbjudanden de har för just dig.

Boxer

Företaget Boxer säljer inte bara bredband utan även tv. Deras bredband finns i hastigheter upp till 250 Mbit/s. Via Boxers hemsida kan du söka på ditt postnummer och se vilka priser de kan erbjuda just dig. 

Telenor

Telenor säljer fast bredband via fiber, ADSL och villafiber. Hur snabb uppkoppling man kan få beror på vilken anslutning man väljer. Deras fiberbredband går upp till 1 000 Mbit/s. Sök på ditt postnummer och din gata för att se priser, hastigheter och uppkopplingsmöjligheter. Telenor har även mobila bredband. 

Halebop

Operatören Halebop har inte bara schyssta deals när det kommer till mobilabonnemang – de har även schysta deals på internetabonnemang. Med ett bredband från Halebop får man bra villkor, bra priser och man kopplar upp sig mot Telias bredbandsnät. Via Halebops hemsida kan du se om du kan få Halebops bredband till in adress och vilka priser och hastigheter de kan erbjuda. 

Allente

Allente erbjuder internetabonnemang med fiber. Med fiber får man ett snabbt och pålitligt fast bredband. Allente har hastigheter på upp till 500 Mbit/s. Förutom internetabonnemang så erbjuder Allente dessutom TV-paket, bland annat TV via fibernätet. Besök Allentes hemsida och skriv in din adress för att se vad Allente kan erbjuda för just dig. 

 

Frågor och svar om internetabonnemang 

Hur mycket kostar det att ha internet?

Hur mycket det kostar att ha internet beror på vad du väljer för anslutning, vilken hastighet du väljer och vilken operatör du väljer. Du kan antingen ha mobilt bredband eller en fast anslutning. Generellt kan man säga att internet kostar från 99 kronor i månaden och uppåt. Du hittar mer prisinformation i topplistan på vår sida.

Vad kan jag få för internet?

Vilken typ av internet du kan få beror på var du bor. De flesta kan ha mobilt bredband, då behöver man bara täckning i mobilnätet. Läs mer om mobilt bredband här. Fast bredband kan man till exempel få i form av fiber eller via telejacket. Läs mer om bredband här.

Måste man ha abonnemang för WiFi?

WiFi är ett trådlöst nätverk. För att ha ett WiFi behöver du WiFi-utrustning – en router och ett modem. Att ha ett WiFi kräver alltså inget abonnemang, men om du vill ha en internetanslutning på ditt trådlösa nätverk behöver du ett internetabonnemang.

Hur mycket kostar 100 Mbit/s?

100 Mbit/s kostar olika hos olika operatörer och påverkas även av var du bor och vilken anslutning du använder. Besök operatörerna vi rekommenderar i topplistan högst upp på sidan, skriv in din adress och få reda på vad 100 Mbit/s kommer kosta hemma hos dig.

Vem erbjuder bäst internet?

I tabellen högst upp på sidan har vi listat de internetleverantörer vi rekommenderar. Besök deras hemsidor och skriv in din adress för att få prisuppgifter för just dig.