Greenely

Greenely
Ingen bindningstid

Från 49 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Greenely är ett nytänkande och innovativt energibolag på den svenska marknaden. Bolaget har gjort sig kända för sin smartphoneapp – men sen 2018 erbjuder de även elavtal. En av grundstenarna i Greenelys vision är att erbjuda sina kunder så billig el som möjligt, både till förmån för kunden plånbok och för miljön. 

Greenely är en uppstickare på den svenska elmarknaden. De utmanar eljättarna med sin nytänkande app och sina elavtal med timpriser som gör det möjligt för kunderna att hålla sina elkostnader nere med aktiva val. 

Greenely-appen

En av grundstenarna i Greenelys eltjänster är Greenely-appen. Greenely-appen gör dig det möjligt för dig som konsument att aktivt påverka din elförbrukning och dina elkostnader. 

Med hjälp av appen kan du följa din elförbrukning timme för timme. Du kan se när under dygnet du använder mer el och när du använder mindre. Appen ger dig även information om elpriser, vilket gör att du kan anpassa dina elvanor efter hur elpriset stiger och sjunker. Stora elkostnader, som att ladda sin elbil, kan till exempel planeras till tider på dygnet när elpriset är som lägst.

Med hjälp av appen kan du alltså göra aktiva val som sänker din månadskostnad för el. 

Appen är helt gratis, och du behöver inte vara kund hos Greenely för att använda den. Om du är kund hos Greenely får du dock tillgång till varningar i appen när elpriset är extra högt. 

Elavtal

Greenleys elavtal går hand i hand med deras app. De erbjuder el till timpris. Du har alltså ett rörligt elavtal där priset förändras varje timme. Med hjälp av Greenely-appen kan du då enkelt anpassa din elanvändning efter priset – när elen är som billigast gör du hushållssysslor som kräver mycket el. Med Greenely kan du sänka dina elkostnader med aktiva val och planering. 

Rörligt pris- timpris

Vanligtvis erbjuder elbolagen ett elavtal med fast pris eller ett elavtal med rörligt pris. Det rörliga priset bestäms vanligtvis av snittpriset på el under månaden. 

Det Greenbely gör annorlunda är att de erbjuder el till timpris. Elpriset fluktuerar ständigt och styrs av hur mycket el som produceras och efterfrågan på elen. El brukar därför vara dyrare under vinterhalvåret jämfört med sommarhalvåret. Med ett timprisavtal är du inte låst till ett visst elpris och du kan själv påverka dina elkostnader genom att minska din förbrukning när elen är som dyrast. 

Greenely och grön el

Elen som Greenely erbjuder är 100 procent förnybar och märkt med Bra Miljöval. Bra Miljöval innebär att elen är granskad av Naturskyddsföreningen och påverkar växt- och djurliv så lite som möjligt. 

Även elbolaget Telge Energi har märkningen Bra Miljöval på sin el. 

Beställ el från Greenely 

Du kan enkelt bli kund hos Greenely via deras hemsida. Greenely hjälper dig med ditt byte av leverantör. Om du har bindningstid kvar på ditt nuvarande elabonnemang kan du höra av dig till Greenelys support för att få hjälp med när du kan byta leverantör.

Byt till Greenley:

  • Besök Greenelys hemsida
  • I menyn väljer du Smart elavtal
  • Klicka på Byt till Greenley
  • Fyll i dina kontaktuppgifter 
  • Välj abonnemangstyp – årlig eller månatlig
  • Skicka in dina uppgifter
  • Greenely sköter kontakten med din nuvarande leverantör

Frågor och svar om Greenely

 

Vilket elavtal är billigast?

Du hittar en bra överblick över elavtal och elbolag här på vår sida om elabonnemang och priser. Ditt elpris avgörs av din leverantör, din abonnemangsform och hur du använder din el. Läs mer om elavtal från Fortum, Göta Energi, GNP Energy och Telge Energi.

Vad kostar Greenely?

Greenely kostar från 49 kronor i månaden om du väljer årlig. Priset på el som Greenely erbjuder fluktuerar tillsammans med elmarknaden. Greenelys elavtal har rörligt timpris.

Är Greenely bra?

Greenley erbjuder grön el som är märkt med Bra Miljöval. Deras app gör det även möjligt att anpassa sin elförbrukning efter priset och tillgången på el vilket kan minska din elförbruknings påverkan på miljön.

Har Greenely elavtal?

Ja, Greenley erbjuder elavtal med rörligt timpris. Deras elavtal gör det möjligt för dig som kund att påverka din elfaktura genom att anpassa din elanvändning efter elmarknaden och elpriset. Läs mer om Greenleys avtal på vår sida.

Blir timpris på el billigare?

Generellt brukar man säga att rörligt elpris per timme och ett elavtal med rörligt elpris ungefär brukar landa på samma månadskostnad. Det som gör att Greenelys elavtal sticker ut är deras app som gör det möjligt att genom aktiva val minska sina elkostnader under månaden.