GNP Energy

GNP Energy är ett elbolag som finns på den svenska, norska, danska och finska marknaden. De arbetar för ett kunna erbjuda låga elpriser med tydliga avtal. 

Elavtal hos GNP Energy

GNP Energy marknadsför sina elabonnemang med följande fördelar:
 • Byt till ett elabonnemang hos GNP Energy på bara ett par minuter
 • Enkla abonnemang
 • Ström från nordiska källor
Företaget har tre olika typer av elabonnemang:
 • Rörligt elabonnemang
 • Fast elabonnemang
 • Mixat elabonnemang
Vilket abonnemang som passar dig beror på hur du känner dig bekväm att betala för din el. Läs mer om vad de olika elabonnemangen innebär nedan.För mer information om elabonnemang och olika elföretag, läs mer på vår sid om elabonnemang. 

Fast elabonnemang

Ett fast elabonnemang hos GNP Energy innebär att du binder upp ditt elpris på antingen 3 eller 12 månader. Ditt pris för varje kWh blir alltså det samma under hela din abonnemangsperiod, hur än elpriset stiger eller sjunker under perioden. Du påverkar din månadskostnad genom att minska eller öka din förbrukning vilket ger dig full kontroll över din månadsavgift till GNP Energy. 

Rörligt elabonnemang

Ett rörligt elabonnemang hos GNP Energy ger dig el till inköpspris. Din kostnad per kWh bestäms av marknadspriset och kan alltså svänga under månaden. Ena månaden kan din faktura bli lägre, och en annan månad kan den bli högre. Ditt pris avgörs av hur du förbrukar el och hur elmarknaden ser ut just då. 

Mixat elabonnemang

Ett mixat elabonnemang innebär att du får el till en fast och en rörlig kostnad. Ett vanligt alternativ är att ha ett fast elabonnemang under vinterhalvåret och ett rörligt under sommarmånaderna. 

Beställ el från GNP Energy

Att beställa ett elavtal hos GNP Energy är enkelt och kan göras direkt på deras webbplats. GNP Energy ser till att övergången från din nuvarande leverantör till GNP sker så sömnlöst och smidigt som möjligt. Om du har några frågor under din beställning kan du kontakta GNP via deras chatt direkt på hemsidan. 

Förnybar energi

GNP Energy arbetar för miljövänlig el. Företaget har en ursprungsgaranti. Det innebär att elabonnenten kan få reda på var elen kommer ifrån – förnybara källor, kärnkraft eller fossilt. De kunder som inte har gjort ett aktivt miljöval hos GNP Energy får en så kallad residualmix. För 2020 såg GNP Energys mix ut såhär:
 • Förnybar – 7,99 %
 • Kärnkraft – 37,32 %
 • Fossil – 54,69 %
Andra elleverantörer som arbetar för miljön med miljövänlig el är Telge Energi, Greenely, Fortum och Göta Energi.

Gör såhär för att beställa elavtal från GNP Energy:

 • Besök GNP Energys webbplats. Kom till webbplatsen genom att klicka på Läs mer & Beställ-knappen högre upp på denna sida. 
 • Välj Byt till GNP Energy. 
 • Fyll i dina uppgifter och följ stegen på webbplatsen.
 • Ditt anläggnings-ID hittar du på en faktura från din nätleverantör. Om du inte hittar en gammal faktura kan du kontakta nätleverantören direkt för ditt ID.
 • GNP Energy hjälper dig att avsluta ditt nuvarande avtal. Om du har uppsägningstid hos din nuvarande elleverantör så startar ditt nya abonnemang så fort din uppsägningstid gått ut.
 

Frågor och svar om GNP Energy

Vad kostar GNP Energy?

Priset på el beror på vad du har för avtal. Om du har ett rörligt elabonnemang hos GNP Energy betalar du inköpspris för elen, men om du har ett fast elabonnemang är ditt pris per kWh reglerat i ditt avtal.

Är GNP Energy en bluff?

Nej, GNP Energy är inte ett bluff-företag. El-företaget är verksamt i hela norden. På Trustpilot har företaget 82 omdömen med ett snittbetyg på 4,1 av 5. Det är ett bra omdöme!

Var kommer GNP Energys el ifrån?

GNP Energys el kommer från nordiska källor. Deras ursprungsredovisning från 2020 visar att den största delen av deras el kommer från fossila källor, sen kärnkraft och sist förnybara källor.

Vilket avtal hos GNP Energy är bäst?

Vilket avtal som är bäst beror på hur du som konsument vill betala för din el. Ett rörligt elabonnemang gör att elfakturan kan se olika ut från månad till månad, medan ett fast elabonnemang ger en mer jämn kostnad. Läs mer om elavtal här.

Hur tecknar jag elabonnemang hos GNP Energy?

För att teckna ett elabonnemang med GNP Energy följer du stegen på vår sida. Du tecknar ditt nya elabonnemang direkt på GNP Energys webbplats.