Abonnemang med fri surf

4G

Chili mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen Bindningstid
6 GB - obegränsat
från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Katshing mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindningstid
2-42 GB
Från 95 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor mobilabonnemang


Fria Sms & Samtal

Ingen bindningstid
3-obegränsad GB
från 219 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tre mobilabonnemang


Fria Samtal & Sms

Ingen bindingstid
5-obegränsad GB
från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tele2 mobilabonnemang


Månadsvid

Ingen bindningstid
2 GB - obegränsat
Från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Fibio mobilabonnemang


Månadsvis

Ingen bindningstid
5-Unlimited GB
från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Vi använder internet allt mer – både hemma och när vi är på språng. Om man har en fast bredbandsuppkoppling hemma är man van vid att surfmängden är obegränsad, men det brukar se lite annorlunda ut med surfmänden för mobila bredband eller surfpotten i mobilabonnemang. Det finns dock abonnemang som erbjuder fri och obegränsad surf. Med fri surf behöver man inte oroa sig för att få det där meddelandet om man att förbrukat all surf för månaden, man kan surfa helt fritt utan att tänka på vad man gör och hur mycket data man använder. 

Varför fri surf?

Varför skulle man behöva fri surf? Svaret på den frågan är för många enkelt – då behöver man inte oroa sig för att man surfar för mycket och tar slut på sin surfpott. Alla är dock inte i behov av fri surf. Om man ofta är ansluten till ett wifi och väldigt sällan surfar på sin telefon när man är ute böcker kanske en begränsad surfmängd varje månad. Men om man ofta är ute på språng, eller inte har en bredbandsuppkoppling hemma, kan fri surf vara den perfekta lösningen. 

Operatörer som erbjuder fri surf

Det finns ett antal operatörer som erbjuder abonnemang med fri surf. Några av dem är Telia, Com Hem, Tre, Tele2 och Telenor. 

Telia

Telia har ett abonnemang som heter Telia Mobil Obegränsad. I det här abonnemanget ingår, precis som namnet antyder, obegränsad surf och obegränsade samtal, sms och mms. För den fasta månadskostnaden får man alltså surfa hur mycket man vill, ringa hur mycket man vill och skicka hur många meddelanden man vill – i alla fall inom Sverige. Mobilabonnemanget kan man köpta tillsammans med en ny telefon eller för sig. 

Com Hem 

Mobilabonnemanget Mobil Obegränsad från Com Hem ger en obegränsad surf inom Sverige. Det är inte bara surfen som är obegränsad, utan man får dessutom ringa och sms precis hur mycket man vill inom Sverige. Inom EU är dock surfen begränsad till 30 GB per månad. Abonnemanget har ingen bindningstid. 

Tre

Tres mobilabonnemang Obegränsat ger, du gissade rätt, obegränsad surf inom Sverige! Om man reser till att annat land inom EU begränsas surfen till 60 GB per månad. I abonnemanget ingår även samtal och sms, så man behöver aldrig tänka på hur mycket man använder sin telefon och om något ska ta slut. Abonnemanget kan köpas tillsammans med en telefon eller utan. 

Tele2

Tele2 erbjuder obegränsad surf både för mobilabonnemang och till mobilt bredband. För ett fast pris varje månad får man surfa precis hur mycket man vill. Mobilabonnemanget Obegränsad ger dessutom fria samtal och sms inom Sverige. 

Om man vill ha fri surf under en begränsad tid kan man även välja att lägga till obegränsad surf under 24 timmar till sitt vanliga abonnemang. 

Telenor

Mobilabonnemanget Obegränsat ger fri surf, fria samtal och fria sms under hela abonnemangsperioden. Man kan alltså streama hur mycket musik, filmer och videor man vill utan att behöva oroa sig för hur det kommer att påverka mobilräkningen. Abonnemanget har dessutom ingen bindningstid och man kan köpa det tillsammans med en ny mobiltelefon om man vill. 

Fibio

Med Fibios mobilabonnemang Unlimited får du obegränsad surf inom Sverige och 50 GB i EU/. Fria samtal och sms är en självklarhet liksom att abonnemanget är utan bindningstid. Operatören säljer även mobiltelefoner men du får köpa det separat utanför ditt abonnemang.

 

Frågor och svar om abonnemang med fri surf

 

Vilka operatörer har fri surf?

Operatörer med fri surf som vi rekommenderar är Chili Mobil, Katshing, Telenor, Tre, Tele2 och Fibio. Du hittar mer information via länkarna i topplistan högst upp på sidan.

Vad kostar fri surf?

Ett mobilabonnemang med fri surf kostar från 299 koronor i månaden och uppåt. I topplistan högst upp på sidan hittar du operatörer som erbjuder fri surf och deras priser.

Hur mycket kan man surfa med fri surf?

De flesta mobiloperatörer har ett övre tak på sin fria surf, sen måste man manuellt fylla på surfpotten (såklart kostnadsfritt). Potten ligger vanligtvis på mellan 20 GB upp till 50 GB per dag.

Har Hallon fri surf?

Nej, Hallon erbjuder inget abonnemang med fri surf. Deras största abonnemang har 100 GB surf i månaden vilket för de flesta räcker ganska långt.

Vad kostar fri surf hos Telenor?

Telenor erbjuder mobilabonnemang med fri surf för 569 kronor i månaden. Du hittar fler operatörer som erbjuder fri surf, många gånger billigare än Telenor, i topplistan högts upp på sidan.