Fast telefoni

Boxer bredband

Halva priset på Bredband 100!

Månadsvis

12 månader
10/10 - 250/100
Från 239 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Ownit bredband

Rabatterat pris i 3 månader!

Månadsvis

Ingen bindningstid
10 - 1000 Mbit/s
Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Idag kan det kännas som att alla har en mobiltelefon och att denna har tagit över den gamla vanliga fasta telefonen som många förut hade hemma. I viss utsträckning stämmer det, men det finns också många som även idag har en hemtelefon. Att ha fast telefoni i hemmet eller på kontoret kan ha sina fördelar. En fast telefon hemma kan alla i familjen använda och den går i regel alltid att ringa till, då den inte är beroende av att ha täckning eller laddat batteri på samma sätt som en mobiltelefon.

Ett vanligt sätt att få tillgång till fast telefoni idag är att koppla tjänsten till sitt bredband. Därför erbjuder flera leverantörer av bredband samtidigt fast telefoni, via antennuttaget eller fiberLAN.

Leverantörer av fast telefoni

Precis som med mobiltelefoni finns det olika leverantörer att använda sig av för dig som har fast telefoni. Du kan också byta mellan olika leverantörer och i de flesta fall ändå behålla ditt telefonnummer. Innan du väljer leverantör bör du fundera över vilken typ av telefonabonnemang du behöver. Ringer du främst på helger eller kvällar, ringer du inom Sverige eller utomlands, är det till andra fasta telefoner eller främst till mobiltelefoner dina samtal går? Se över vad de olika leverantörerna erbjuder i förhållande till dina behov, och titta också igenom deras villkor. Med rätt leverantör slipper du problem och onödigt höga räkningar för din fasta telefoni.

Det finns en mängd olika leverantörer när det kommer till fast telefoni. Några av dem är Telia, Com Hem och Tele2.

Telia

Telia är ett pålitligt val när det kommer till fast telefoni – de har varit i branschen länge. I Telias lösning får man ringa precis hur mycket man vill varje månad – för en fast månadskostnad. Det gäller alla samtal till andra hemtelefoner och svenska mobiltelefonnummer. Nätet är pålitligt och nästan alla samtal kan ringas utan avbrott eller störningar. 

Tele2

Tele2 erbjuder pålitlig hemtelefon via telejacket. De har två olika lösningar, antingen kan man välja att ringa för ett fast pris varje månad eller ett rörligt pris. Med Fast pris ingår alla samtal till svenska mobiler och fasta telefoner i månadsavgiften. Även öppningsavgiften ingår. Det här kan vara en bra lösning om man ringer mycket och ofta. Då behöver man inte tänka på hur länge man pratar och hur det kommer påverka månadsfakturan. Om man inte ringer så ofta kan man istället välja Rörligt pris. Då kostar alla samtal 0,69 öre i minuten, och samma pris gäller för öppningsavgiften. 

Com Hem

Com Hems fasta telefoni är pålitlig och enkel. De har tre olika abonnemang med tydliga priser så att det är enkelt att välja den lösning som passar en bäst. Man kan dessutom välja till samtalstjänster som hemligt telefonnummer, vidarekoppling, återuppringning och samtal väntar.

För den som bara ringer ibland erbjuder Com Hem Telefoni Bas. Med Telefoni Bas betalar man en minutavgift för samtal till fasta telefoner och mobiler, samt en öppningsavgift. Med mellanabonnemanget, Telefoni Plus, ringer man gratis till alla fasta telefoner, men betalar för samtal till mobiler. Man betalar även för öppningsavgiften. Om man ringer mycket finns Telefoni Max. Med Telefoni Max ingår alla samtal till fasta telefoner och mobiler i månadsavgiften. Dock måste man betala för öppningsavgiften. 

Ownit

Med Ownit får du fast telefoni via bredband. Antingen kan du flytta över din befintliga telefon och behålla samma nummer, eller så kan du teckna ett nytt telefonavtal när du skaffar bredband via Ownit. Du får betala både öppnings- och minutavgift för att ringa med bredbandstelefoni, men röstbrevlåda och dolt nummer är tjänster som ingår gratis.

 

Frågor och svar om fast telefoni

Vilka har fast telefoni?

Telia och Tele2 erbjuder fast telefoni via telejacket. Det finns även leverantörer som erbjuder fast telefoni via mobilnätet eller bredbandsnätet. Läs mer om fast telefoni på vår sida.

Hur skaffar man fast telefoni?

Du skaffar fast telefoni genom att kontakta en leverantör gav tjänsten och koppla in en fast telefon hemma. På vår sida hittar du leverantörer av fast telefoni.

Varför ska man ha fast telefoni?

Fast telefoni via telefonuttaget kan vara en säkerhet och trygghet. Om mobilnätet av någon anledning ligger nere fungerar det fasta telefonnätet i de flesta fall ändå.

Har Telia fast telefoni?

Ja, Telia erbjuder fast telefoni. Telia Bas erbjuder telefoni via telejacket för en fast avgift varje månad. Då ringer du fritt till andra fasta nummer i Sverige och svenska mobiltelefonnummer.

Vad kostar det att ha fast telefon?

Att ha fast telefoni kostar vanligtvis en fast månadskostnad. Beroende på avtal kan pris för samtals minuter tillkomma, men i de flesta fall ingår samtal till andra fasta nummer i Sverige. Läs mer om fast telefoni på vår sida.