Digital-TV

Telenor TV

Rabatt första året!

16-63 kanaler

Ingen bindningstid

från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Boxer TV

Sänkt pris första 12 månaderna!

Månadsvis

24 månader

Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Ownit TV


Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Allente TV


Månadsvis

12 månader

Från 279 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Det analoga tv-nätets tid har passerat och idag är det digital-tv som gäller i dess ställe. I Sverige slutfördes digitaliseringen av tv-nätet 2007. För att du ska få fler kanaler än grundutbudet behöver du ett digitalt tv-abonnemang. Grund utbudet består bland annat av SVT1, SVT2, TV4 och TV6. Utbudet av tv-kanaler som finns i abonnemangen är betydligt större – och så även antalet abonnemang. Innan du väljer ett abonnemang är det alltså viktigt att fundera över vilka kanaler du behöver och vill ha. 

Det finns idag tv-abonnemang som är inriktade på olika typer av tv, men det finns också abonnemang som innehåller det mesta. Kanske är det viktigt för dig att det finns mycket sport att titta på, eller så rör sporten dig inte alls.

För att hitta det abonnemang som passar dig börjar du med att välja typ av kanaler. Därefter bör du sätta en ram för vad du ungefär kan tänka dig att betala för ditt abonnemang. Du kommer alltid att kunna få hur många kanaler som helst – om du betalar för dem. Men att ha kanaler du ändå inte tittar på kommer du aldrig att tjäna på. När du valt typ av kanaler och satt en prisram kan du börja jämföra olika abonnemang för att se vilket som passar dig bäst.

Leverantörer av digital-tv

Det finns en mängd olika leverantörer på marknaden när det kommer till digital-tv. De har alla olika kanalpaket och priser så det är viktigt att jämföra innan man slår till. Då vet man att man får det som passar en allra bäst på marknaden. 

Boxer

Boxer erbjuder digital-tv, men även bredband playtjänst och kontantkort för tv. Totalt erbjuder Boxer över 70 olika tv-kanaler. Så det är lätt att hitta något som passar. 

TV Flex8 ger hela basutbudet, alltså SVTs kanaler, TV4 och TV6, och åtta valfria kanaler från Boxers utbud. Man får också tillgång till Boxer Play.

TV Flex16 ger basutbudet plus sexton valfria kanaler ur Boxers utbud. Boxer Play ingår också.

TV Mix ger en blanding av Boxer kanaler plus basutbudet. Kanaler som ingår är bland annat Kanal 5, Fox och Carton Network. 

TV Max ger alla Boxers kanaler plus C Mores utbud av tv-serier och filmer. 

Telia

Telia har idag sveriges största utbud av digitala tv-kanaler. De erbjuder förstås även telefoni och bredband. 

Telia har två olika kanal-paket, Lagom och Stor. 

Lagom ger tillgång till några av Sveriges populäraste kanaler. Kanalerna som ingår är bland annat Kanal 5, TV4 Film, Sportkanalen, Eurosport och TLC. Vissa av kanalerna går även att nå via Telias playtjänst. 

Stor ger ett brett utbud av kanaler. I abonnemanget ingår kanaler som passar både stora och små. Kanaler som ingår är bland annat BBC World News, CNN, Disney Channel, Viasat Sport, Eurosport, MTV och Axess TV. Dessutom ingår HBO Max som playtjänst. 

Kanalpaketet Stor kan även köpas tillsammans med C More Standard och Viasat Film om man vill ha ännu mer serier och filmer att välja på. 

Andra leverantörer av digital-tv är bland annat Com Hem, Canal Digital och Viasat.

 

Frågor och svar om digital-tv

Vad behöver man för digital-tv?

Om du har en lite nyare tv (från 2008 och senare) med inbyggd DVB-C-tuner behöver du inte skaffa en digitalbox, men om du har en äldre tv kan det behövas. I de flesta fall behöver du inte ett programkort för att se grundutbudet, utan su behöver bara ändra källa till digital-tv och göra en ny kanalsökning.

Hur ställer jag om min tv till digital-tv?

Du ställer in digital-tv genom att byta från analog-tv till digital-tv i inställningarna på din tv. Sen gör du en kanalsökning. Hur stegen för att söka efter de digitala kanalerna ser ut skiljer sig mellan olika tv-modeller.

Hur vet jag om min tv kan visa digital-tv?

Om din tv är köpt 2008 eller senare kan den troligtvis visa digital-tv. Det som behövs är att tv:n har en inbyggd DVB-C-tuner. Om din tv är äldre kan du skaffa en digitalbox som för fram signalen till din tv.

Vilken är den bästa leverantören av digital-tv?

I topplistan högst upp på sidan hittar du de leverantörer av TV vi rekommenderar. Använd länkarna för att läsa mer och hitta det paket som passar din tv-smak.

Kan man fortfarande se analog tv?

Det analoga tv-nätet har sakta men säkert släckts ner under 2000-talet för att ersättas av digital-tv. Comhem släckte ner sitt nät under 2020 vilket påverkade en stor del av tv-kunderna i Sverige. Läs mer om digital-tv och hur det fungerar på vår sida.