Idag finns det flera olika teleoperatörer på marknaden och de allra flesta av dem har ett eller flera olika abonnemang som du kan välja mellan till din telefon. Det stora utbudet gör att det kan vara svårt att välja mobilabonnemang. För att du lättare ska kunna välja mobilabonnemang är det bra att tänka igenom lite olika saker innan du börjat söka och välja abonnemang.

Det första du ska fundera över är vilka telefonvanor du har med din mobil, eller som du tror att du kommer att ha. Olika abonnemang innehåller olika tjänster och att välja det abonnemang som mest matchar dina behov är ett enkelt sätt att spara pengar på. Kolla igenom ungefär hur mycket du ringer, sms:ar och surfar.

Att kolla upp vilket abonnemang dina vänner använder är också en bra idé, då vissa abonnemang till exempel erbjuder gratis samtal inom sitt egna nät. Om alla dina vänner då har ett sådant abonnemang, kan du spara pengar på att också ha det. Om du tänker teckna ett abonnemang där en telefon ingår, kolla då upp vad den faktiska kostnaden för telefonen blir och vad du kommer ha för månadskostnad. Olika operatörer har olika bra erbjudanden här, och att jämföra dem med varandra är ett sätt att lättare välja abonnemang.