Amazon Prime Video

HBO Max


Månadsvis

Ingen

C More

Prova gratis första perioden!

Sport, Film, TV4 mm

Ingen bidningstid

Viaplay

Prova fritt i 2 veckor!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Discovery+


Månadsvis

Ingen bindningstid

SF Anytime


Hyr eller köp film och serier styckvis

Ingen bindningstid

Från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Hayu

Gratis provperiod

Månadsvis

Ingen bindningstid

Prime Video är e-handelsföretaget Amazons streamingtjänst för filmer, tv-serier och dokumentärer. Amazon Prime Video bjuder både på Amazon Originals, alltså tv-serier och filmer de själva producerat som bara kan ses med en prenumeration på Prime Video, och populära filmer och tv-serier från andra aktörer. 

Amazon Prime Video bjuder på fantastisk underhållning. De egna tv-serierna The Man in the High Castle och Mozart in the Jungle har båda prisats med flera Emmys. De har även populära serien som Good Omens, American Gods och Goliath. 

Hur fungerar Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video är en streamingtjänst likt Netflix och HBO Max. Det innebär att du kan strömma filmer, tv-serier och dokumentärer från Prime Videos plattform. Du kommer åt Prime Video antingen via webben och en webbläsare eller via Prime Video-appen. Appen kan laddas ner till en smartphone, surfplatta, vissa smarta tv-apparater och smarta tv-enheter, och Apple TV. Man kan titta samtidigt med ett Amazon Prime Video-konto på tre olika enheter. Det innebär att en person kan sitta framför tv:n och titta på den första säsongen av Fleabag medan någon annan, med samma konto, kan sitta med sin surfplatta och se ett avsnitt av Good Omens. Det går även bra att spara ner filmer och serier till sin enhet så att man kan titta på dem när man inte har tillgång till internet. 

För att få tillgång till Amazons utbud behöver man ett abonnemang. 

Amazon Prime Video abonnemang

Ett abonnemang hos Amazon Prime Video kostar 65 kronor i månaden. Då får man tillgång till alla serier och filmer de har i sin tjänst. Man betalar per månad och man man när man vill välja att avsluta sin prenumeration. Det går alltså utmärkt att testa Prime Video under en månad, sen säga upp abonnemanget direkt. 

Prova Amazon Prime Video

Om man vill testa Prime Video, eller kanske bara se en viss film eller serie som man vet att de har, erbjuder de 7 dagars gratis prov-period. Då får man tillgång till allt man som betalande prenumerant kan se. Om man inte väljer att avsluta prenumerationen efter de 7 dagarna övergår den automatiskt till en månadsprenumeration. 

Amazon Prime Video utbud

Hos Amazon Prime Video finns serier och filmer som inte kan ses någon annanstans, Amazon Originals. Är man svag för superhjältar har de serien The Boys som följer ett gäng superskurkar som jagar korrupta superhjältar. I drama-komedin Upload får man se en framtid där det är möjligt att ladda upp sig till en hårddisk efter man har dött. Och i serien Tales from the Loop, baserad på den svenska konstnären Simon Stålenhags ritade serie, utforskas universums moral och mysterier. 

Förutom Amazon Originals så har Amazon Prime Video även andra serier, filmer och dokumentärer. De har alla säsonger av den prisade BBC-serien Fleabag och den omdiskuterade Starz-serien American Gods. 

Hos Amazon Prime Video finns allt från dramaserier, komediserier och stora blockbuster-filmer till smalare indie-filmer och spännande dokumentärer – och många av deras mest omtalade serier och filmer går bara att se hos Amazon Prime Video. 

För- och nackdelar med Amazon Prime Video

Fördelar:

  • Prova gratis i 30 dagar
  • Stort utbud av egenproducerade serier
  • Stort utbud av välkända filmer, serier och barnprogram
  • Titta på webben, i appen eller i din smarta TV

Nackdelar: 

  • Bara ett streamingpaket 

Amazon Prime Video kundomdömen

Se vad andra kunder tycker om Amazon Prime Video:

Amazon Prime Video kontakt och kundtjänst

Om du behöver hjälp med ditt abonnemang från Amazon hänvisas du först och främst till deras hjälp-sida. Här finns det svar på vanliga frågor och guider som kan hjälpa dig att felsöka de vanligaste problemen. 

För att kontakta Amazon Prime Video direkt behöver man vara inloggad i tjänsten. Som inloggad kan man lämna sina kontaktuppgifter för att bli uppringd av Amazon eller skicka ett mejl. 

Svar: Inom 12 – 24 timmar

Amazon Prime Video adress

Amazon.com Services LLC
410 Terry Ave N Seattle, WA
98109-5210 United States

Webbplats: https://www.primevideo.com/region/eu/

Amazon Prime Video bolagsinfo

Amazon Prime Video ägs av Amazon.com Services LLC

  • Namn: Amazon.com Services LLC
  • Bolagsform: LLC
  • VD: Andy Jassy
  • Organisationsnummer: 502085-3916

Amazon Prime Video i sociala medier 

 

Frågor och svar om Amazon Prime

Hur mycket kostar Amazon Prime?

Amazon Prime Video kostar i dagsläget 65 kronor i månaden. Om du är ny kund får du prova tjänsten helt kostnadsfritt under 30 dagar.

Vilka filmer finns på Amazon Prime?

amazon Prime Video har ett stort utbud av filmer. De har nya filmer, äldre filmer och Amazon Originals. Amazon Prime Video har bland annat I Care A Lot, The Mauritanian, Inception, Coming 2 America och Borat Subsequent Moviefilm.

Finns Amazon Prime I Sverige?

Ja, Amazon Prime Video finns i Sverige. Tjänsten kan nås via webbläsare eller Amazon Prime Video-appen som finns till smartphones, surfplattor, Apple TV och smarta tv-apparater.

Vilka serier är Amazon Prime Originals?

Amazon har producerat en rad populära serier. Bland annat: The Boys, Good Omens, The Marvelous Mrs. Maisel, Goliath och The Underground Railroad.

Är Amazon Prime bra?

Ja, Amazon Prime Video är en bra streaingtjänst med stort utbud till ett bra pris. Du hittar fler streamingtjänster i topplistan högst upp på denna sidan.