Film via nätet

Idag använder vi inte bara TV:n och dess kanalutbud samt möjlighet till DVD när vi ska titta på film, även internet är ofta inblandat. Att se film via nätet är smidigt och enkelt, men att ladda ner filmer är i de flesta fall olagligt och det är inte heller alltid du får filmer med bra kvalitet när du väljer den vägen. Förr gick vi ofta och fixade en hyrfilm, men avståndet till butiken kan idag kännas långt och det är inte ens säkert att du har en DVD att spela filmen på.

Leverantör Typ Bindningstid Utbud Pris/mån Mer info
Sport & TV/Film 0 mån Film, Serier & Sport Online fr. 99 - 299 kr/mån Mer Info!
Online-TV 0 -12 mån Film, Serier & Sport Online fr. 109 kr/mån Mer Info!
Digital-TV 12 - 24 mån 17 - 63 kanaler fr. 239 - 379 kr/mån Mer Info!
video-on-demand (VOD) 0 mån 1000+ filmer och serier fr. 39kr per film Mer Info!

Som en lösning på problemet finns nu lagliga betaltjänster för filmer på nätet. Det gäller hyrfilm online och streaming-tjänster. När du hyr en film online är det precis som vid fysisk hyrning så att du bara har tillgång till filmen under den hyrda tiden.

Streama film på nätet

Med hjälp av en streaming-tjänst hyr du också filmer, men har då ofta tillgång till ett stort utbud och kan se filmerna hur många gånger som helst.

Streaming-tjänster fungerar ofta så att du har ett abonnemang och betalar per månad, för att sedan kunna se så mycket film du kan och vill. Jämför streaming-tjänster för att hitta den variant som passar just dig. Olika tjänster kan ha olika utbud att erbjuda.