Film online

C More

Prova gratis första perioden!

Sport, Film, TV4 mm

Ingen bidningstid

Telenor TV

Rabatt första året!

16-63 kanaler

Ingen bindningstid

från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Penny Play


Hundratals filmer och serier

Ingen bindningstid

Viaplay

Prova fritt i 2 veckor!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Discovery+


Månadsvis

Ingen bindningstid

Hayu

Gratis provperiod

Månadsvis

Ingen bindningstid

SF Anytime


Hyr eller köp film och serier styckvis

Ingen bindningstid

Från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Film via nätet

Idag använder vi inte bara TV:n och dess kanalutbud samt möjlighet till DVD när vi ska titta på film, även internet är ofta inblandat. Att se film via nätet är smidigt och enkelt, men att ladda ner filmer är i de flesta fall olagligt och det är inte heller alltid du får filmer med bra kvalitet när du väljer den vägen. Förr gick vi ofta och fixade en hyrfilm, men avståndet till butiken kan idag kännas långt och det är inte ens säkert att du har en DVD att spela filmen på.

Som en lösning på problemet finns nu lagliga betaltjänster för filmer på nätet. Det gäller hyrfilm online och streaming-tjänster. 

Hyr film online

Det finns en mängd olika ställen att hyra film på online. När man hyr film online fungerar det i stort sett som när man brukade hyra film i en fysisk butik. Det finns ofta ett stort utbud av filmer att välja på. När man väl har hittat en film man vill se kan man antingen streama den eller ladda ner den. Om man väljer att ladda ner filmen kan man även se den när man inte har internet. Filmer man hyr burkar man ofta kunna se hur många gånger man vill under 24 till 48 timmar (beroende på var man hyr) från det tillfället man trycker på play. Man har ofta möjlighet att spara filmen i sitt bibliotek under upp till en månad om man vill se den vid ett senare tillfälle.  

Filmer man hyr är alltså bara tillgänglig under en begränsad tid, sen går den inte att se längre. 

Hyrfilmer kan man ofta se på sin dator, mobila enhet, smart-tv eller tv. 

Köpa film online

Många tjänster som erbjuder hyrfilm online erbjuder även möjligheten att köpa filmer online. När man köper en film på det här sättet får man inte en fysisk köpa av filmen, man får istället en digital kopia som sparas på ens enhet. Då kan man se filmen precis hur många gånger man vill och hur länge man vill. Den digitala kopian av filmen upphör alltså inte att existera efter en begränsad tid – utan den är din. 

Streama film på nätet

Om man tittar på mycket film och serier varje månad kan en bra investering vara en prenumeration på en streamingtjänst. Streamingtjänster har ofta ett stort bibliotek av olika filmer och serier och det finns inga begränsningar för hur många filmer man får se, eller hur många gånger man får se om en film. 

För att kunna ta del av utbudet en streamingtjänst erbjuder behöver man ett abonnemang. Man betalar alltså per månad för att få tillgång till tjänstens utbud av filmer, serier och tv-program. Idag finns det ett stort utbud av olika streamingtjänster. Vissa har specifika nischer, till exempel reality-serier, smalare filmer eller filmer och serier från ett specifikt produktionsbolag, medan andra har ett bredare utbud. 

Man kan välja att prenumerera på flera olika streamingtjänster samtidigt om man har ett stort och brett intresse av film och serier, eller så kan man välja en. Hur man än väljer så är det viktigt att jämföra streaming-tjänster för att hitta den variant som passar just dig. Utbud och månadskostnad kan skilja sig mycket.