Det analoga tv-nätets tid har passerat och idag är det digital tv som gäller i dess ställe. För att du ska få fler än de vanliga kanaler som automatiskt finns på din TV, såsom ettan, tvåan och fyran, behöver du ett digitalt tv-abonnemang. Utbudet av dessa abonnemang är idag stort och likaså är utbudet av olika tv-kanaler. Innan du bestämmer dig för vilket tv-abonnemang du ska ha bör du börja med att fundera över vilka kanaler du behöver och vill ha.

Det finns idag tv-abonnemang som är inriktade på olika typer av tv, men det finns också abonnemang som innehåller det mesta. Kanske är det viktigt för dig att det finns mycket sport att titta på, eller så rör sporten dig inte alls.

För att hitta det abonnemang som passar dig börjar du med att välja typ av kanaler. Därefter bör du sätta en ram för vad du ungefär kan tänka dig att betala för ditt abonnemang. Du kommer alltid att kunna få hur många kanaler som helst, om du betalar för dem. Men att ha kanaler du ändå inte tittar på kommer du aldrig att tjäna på. När du valt typ av kanaler och satt en prisram kan du börja jämföra olika abonnemang, för att se vilket som passar dig bäst.