Digital-TV

Telenor TV

Rabatt första året!

16-63 kanaler

Ingen bindningstid

från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Boxer TV

Sänkt pris första 12 månaderna!

Månadsvis

24 månader

Från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Ownit TV


Månadsvis

Ingen bindningstid

Från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Det analoga tv-nätets tid har passerat och idag är det digital-tv som gäller i dess ställe. I Sverige slutfördes digitaliseringen av tv-nätet 2007. För att du ska få fler kanaler än grundutbudet behöver du ett digitalt tv-abonnemang. Grund utbudet består bland annat av SVT1, SVT2, TV4 och TV6. Utbudet av tv-kanaler som finns i abonnemangen är betydligt större – och så även antalet abonnemang. Innan du väljer ett abonnemang är det alltså viktigt att fundera över vilka kanaler du behöver och vill ha. 

Det finns idag tv-abonnemang som är inriktade på olika typer av tv, men det finns också abonnemang som innehåller det mesta. Kanske är det viktigt för dig att det finns mycket sport att titta på, eller så rör sporten dig inte alls.

För att hitta det abonnemang som passar dig börjar du med att välja typ av kanaler. Därefter bör du sätta en ram för vad du ungefär kan tänka dig att betala för ditt abonnemang. Du kommer alltid att kunna få hur många kanaler som helst – om du betalar för dem. Men att ha kanaler du ändå inte tittar på kommer du aldrig att tjäna på. När du valt typ av kanaler och satt en prisram kan du börja jämföra olika abonnemang för att se vilket som passar dig bäst.

Leverantörer av digital-tv

Det finns en mängd olika leverantörer på marknaden när det kommer till digital-tv. De har alla olika kanalpaket och priser så det är viktigt att jämföra innan man slår till. Då vet man att man får det som passar en allra bäst på marknaden. 

Boxer

Boxer erbjuder digital-tv, men även bredband playtjänst och kontantkort för tv. Totalt erbjuder Boxer över 70 olika tv-kanaler. Så det är lätt att hitta något som passar. 

TV Flex8 ger hela basutbudet, alltså SVTs kanaler, TV4 och TV6, och åtta valfria kanaler från Boxers utbud. Man får också tillgång till Boxer Play.

TV Flex16 ger basutbudet plus sexton valfria kanaler ur Boxers utbud. Boxer Play ingår också.

TV Mix ger en blanding av Boxer kanaler plus basutbudet. Kanaler som ingår är bland annat Kanal 5, Fox och Carton Network. 

TV Max ger alla Boxers kanaler plus C Mores utbud av tv-serier och filmer. 

Telia

Telia har idag sveriges största utbud av digitala tv-kanaler. De erbjuder förstås även telefoni och bredband. 

Telia har två olika kanal-paket, Lagom och Stor. 

Lagom ger tillgång till några av Sveriges populäraste kanaler. Kanalerna som ingår är bland annat Kanal 5, TV4 Film, Sportkanalen, Eurosport och TLC. Vissa av kanalerna går även att nå via Telias playtjänst. 

Stor ger ett brett utbud av kanaler. I abonnemanget ingår kanaler som passar både stora och små. Kanaler som ingår är bland annat BBC World News, CNN, Disney Channel, Viasat Sport, Eurosport, MTV och Axess TV. Dessutom ingår HBO Nordic som playtjänst. 

Kanalpaketet Stor kan även köpas tillsammans med C More Standard och Viasat Film om man vill ha ännu mer serier och filmer att välja på. 

Andra leverantörer av digital-tv är bland annat Com Hem, Canal Digital och Viasat.